Osobe rođene u oktobru žive duže i prati ih ovih sedam zanimljivosti

Ako slavite rođendan u oktobru ili znate nekog ko je rođen u ovom mjesecu, onda znate i da su to osobe koje su vrlo romantične, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi.

Foto: Pixabay

Razmislite malo o onima koje poznajete, jer ovo je sedam zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u ovom mjesecu.

  1. Sportski su nastrojeni

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru isto su sportski tipovi. Razlog tome je što je više majka tokom trudnoće izloženija ljetnim sunčevim zrakama, to će više pogodnosti vitamina D utjecati na njeno još nerođeno dijete, a kao jedna od tih pogodnosti je rast kostiju i mišića.

  1. Njihov cvijet rođenja je neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cijenjena zbog svoje ljekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posjekotina, opekotina, rana i čak za ugriz ili ubod insekta.

  1. Romantični su

Kako je i sama jesen romantična, tako su i osobe rođene u oktobru nekako vrlo šarmantne, te čine jako dobre romantične partnere. Njima vlada Venera, stoga oni stvaraju sklad te su poznati kao “mirotvorci”.

  1. Ili su vage ili su škorpije

Oni koji su rođeni prije 24. oktobra su po horoskopu vage. Uravnotežene su i društvene osobe, dok oni rođeni krajem mjeseca pripadaju škorpijama, koje su vrlo strastvene, odane, ali i poprilično tvrdoglave.

  1. Poslovno su orijentirani

Marljivi su i odlučni te su vrlo poslovno orijentieani. Kada nešto započnu to onda moraju i dovršiti.

  1. Njihovo kamenje rođenje su opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. No, prema legendi one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru, snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra kako štiti od loše energije i negativnih misli.

  1. Jako dugo žive

Ljudi koji su rođeni između septembra i novembra češće žive i preko 100 godina. Upravo oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content