Otkrijte Izmir i Urlu s agencijom Akdeniz

Urla je jedan od skrivenih dragulja Egejskog mora, koji se nalazi oko pola sata vožnje zapadno od Izmira. Ako uživate u vrhunskoj kuhinji, vinskim turama, rukotvorinama i mirnom okruženju u blizini mora, onda je ovo putovanje stvoreno za vas.

🗓 28.04-02.05.2024.
🔖Cijena: 985,00 KM po osobi u dvokrevetnoj sobi
 
U centru sela, šetajući uličicama, naći ćete brojne lijepe restorane kao i ručno rađene artikle. Lokalni umjetnici i zanatlije prodaju umjetnine, keramiku, nakit, ručno rađene sapune, antikvitete.
 
Sa 6000 godina starom historijom vinogradarstva, Urla je sada zaslužna za uzgoj međunarodnog grožđa kao što su Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot, Shiraz, Chardonnay, Sangiovese, Nero d’Avola i lokalnog grožđa kao što je Bornova Misketi (Muscat), Sultanije i Boğazkere te je dom nekih od najljepših vinograda u Turskoj.
 
 
Foto: Furaj.ba
 
Izmir i njegova okolina, uključujući šarmantni kvart Urla, višestoljetnom egejskom i mediteranskom kulinarskom tradicijom nude obilje gastronomskih mogućnosti, od modernih restorana do domaćih kafića. Restorane uglavnom vode mladi domaći chefovi s ciljem valorizacije turske baštine.https://furaj.ba/izmir-i-denzili-harmonije-kulture-historije-i-odrzivosti/
 
 
Za više informacija o aranžmanu, kao i plan i program putovanja, možete  se obratiti putem:
📧 info@akdeniz-travel.com
📥 Direktnih poruka (Facebook i Instagram) 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content