Park Goranci kod Mostara

Mostaru je malo šta nedostajalo kao mjesto u prirodi gdje porodice s djecom, školarci i svi oni koji vole prirodu i zdrav način života mogu doći i odmoriti se od gradske buke,vreve turista, te se tako riješiti nagomilanog stresa. Od kada se Park Goranci nadomak Mostara otvorio, o njemu ne prestaje da se priča s potpitanjem: Jeste li već bili?

Petnaestak kilometara sjeverozapadno od grada Mostara, na 700 metara nadmorske visine, dok prolazite naizgled nepreglednim poljem i proplancima sela Goranci koji mirišu, kako samo u Hercegovini polja mirišu, posmatrate kameno srce Čabulje koja se nad Neretvom izdiže, pred vama se pojavljuje šumarak koji okružuje prekrasno dvorište Parka Goranci.

Parkirajte automobil, zaštitite ga od sunca i krenite prema ulazu u park! Dočekat će vas nestvarno okruženje, potpuno nova slika Mostara i Hercegovine. Prekrasne šetnice pod krošnjama drveća, odmorišta, hranilišta za ptice i – životinje. Magarac, nekada omiljeni lik i u crtanim filmovima, oduševit će mališane, sigurni smo, a i one velike koji se sjećaju Hankija i Spankija i one zarazne pjesmice koju ćete pjevušiti cijeli dan ako je se sjetite: Konjsku muvu ne moš da vidiš…

 

Povratak prirodi

Sve će vas u Gorancima vratiti na “fabričke postavke”. Zaljubljenicima u prirodu i tradiciju koji su ovaj komadić raja na zemlji i sredili kako bi ga pokazali gostima, to je bio i cilj – povratak prirodi.

Park Goranci predstavlja savršeno okruženje za planinare, sportiste i avanturiste, jer šetnice se iz parka nastavljaju na druge planinarske staze, ali i za porodične izlete, organiziranje konferencija i team-buildinga. Unutar samog Parka, imate priliku koristiti moderne sprave za fitness i uživati u sportskim terenima smještenima usred prekrasne hrastove šume.

No, ako poželite i samo ostati tu, imate sve što vam je potrebno za idiličan dan – od živopisnih dvorišta za životinje, sportskih terena i ugodnog caffea/zalogajnice, do restorana i prostora za roštilj.

Kućni red

Ponekad se čini kao da smo to svi malo zaboravili, stoga ćete u Parku Goranci osvježiti pamćenje na “kućni red” prirode – ako do sada niste, briga o njenom očuvanju usadit će vam se kao misija, jer odavde ćete izaći kao preporođeni. Kada upoznate životinje ovog kraja, pa nakon toga zasladite neodoljivim jelima tradicionalne hercegovačke kuhinje u lokalnom restoranu konobi Goranci, puno toga više neće biti isto. Samo nemojte naići utorkom, kada restoran ne radi!

Rijetko gdje ćete kao ovdje moći u prirodi slušati pjesničke večeri, promocije knjiga, predstavljanja lokalnih kulturno-umjetničkih društava i izvođenje predstava, jer je osim dom životinja, Park Goranci i dom raznovrsnim kulturnim manifestacijama.

Ako u Gorance ne krenete maksuz, ništa ne brinite, na ulazu imate recepciju na kojoj možete dobiti sve potrebne informacije, kupiti ulaznice i uzeti promotivni materijal da se upoznate sa onim što vas čeka unutra. A kraj recepcije je i mala trgovina u kojoj možete kupiti grickalice, sokove, suvenire, rekvizite za igru u prirodi i eko-proizvode po kojima je ovaj kraj poznat.

Više o onome što nudi Park Goranci saznajte OVDJE

Trgovina i Park
+ 387 36/381- 081
+ 387 63/677- 555
e-mail: park.goranci@gmail.com

Restoran konoba Goranci
+ 387 36/381-167
+ 387 63/311-487
e-mail: info@konobagoranci.como Box

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content