Pet zanimljivih destinacija za kratko putovanje

Ako ste već iskoristili svoj godišnji odmor, a negdje vam se putuje bar na nekoliko dana, postoji niz država i gradova od kojih nas dijeli tek nekoliko sati vožnje, a koji nude pregršt zanimljivog sadržaja.

Uspijete li koji radni dan povezati s vikendom, imat ćete sasvim dovoljno vremena za istraživanje obližnjih destinacija koje vam predlažemo.

Beograd

SerbianAdventures.com

Svakako se radi o jednoj od najboljih destinacija kad govorimo o susjednim zemljama. Bilo da tražite pravi odmor uz šetnje u prirodi, bogat noćni život ili bogatu lokalnu kuhinju, s Beogradom ćete teško pogriješiti. Budući da sve veći broj Bosanaca i Hercegovaca posjećuje Beograd, dostupan je i cijeli niz opcija povoljnog prijevoza. Cijene u Beogradu su uglavnom povoljne, pa ćete tako moći uživati u doživljaju grada bez stalne brige o cijeni kafe, ručka ili ulaznice za muzej. Savjetujemo najam smještaja u centru koji će činiti idealnu bazu za daljnje istraživanje svega onog što ovaj uzbudljivi grad ima za ponuditi.

 

Budimpešta

Mnogi se slažu da je riječ o jednom od najljepših evropskih gradova, no mađarsku prijestolnicu često podcjenjujemo ili planiramo posjetiti “sljedeći put”. Zapadni gradovi će nam se često učiniti atraktivnijima i zanimljivijima, što u stvarnosti uopće ne mora biti tako. Oni koji su posjetili Budimpeštu znaju da se radi o fantastičnom gradu za kratki izlet. Ovdje ćete imati priliku dobiti savršen spoj bogate historije i prekrasne arhitekture, a ne treba zaboraviti spomenuti niti cijene koje su neuporedivo pristupačnije u odnosu na mnoge druge evropske gradove.

 

Venecija

Ovaj italijanski grad ne treba posebno predstavljati, a većina koja ga je posjetila jednom se odlučuje vratiti. Put svojim automobilom će trajati nekoliko sati, a cijene smještaja, hrane i pića će biti nešto više, no na kraju dana se isplati. Imajte na umu da je Venecija i u ovo doba godina prepuna turista, te da bi se mogli zateći u gužvama, no to vas ne treba spriječiti u nastojanju da popijete pravu italijansku kafu na nekom od trgova ili iskusite legendarnu vožnju gondolom kroz kanale. Uz to, Venecija krije i cijeli niz tzv. skrivenih dragulja koji ne vrve turistima, a koje možete pronaći pomoću kratkog istraživanja interneta.

 

Beč

Ako još niste posjetili Beč, nadolazeći vikendi su idealno vrijeme za to. Nekad smo u Austriju odlazili radi dobrog shoppinga, a Beč se još uvijek nalazi na popisu naših omiljenih destinacija. Savjetujemo da iskoristite cijeli dan za šetnju njegovim prekrasnim ulicama i parkovima, a ne zaboravite uživati i specijalitetima poput Mozart kugli. Ljubitelji historije, arhitekture i kulture će ovdje doći na svoje, budući da grad obiluje znamenitostima i arhitektonskim dostignućima. No, Beč nudi sasvim dovoljno sadržaja i za one koji nemaju takvih afiniteta.

 

Ljubljana

Glavni grad Slovenije također spada u gradove koje često odlučujemo ne posjetiti jer nam se čini da ćemo za njih već naći vremena. Ipak, u posljednjih nekoliko godina su vodeći svjetski mediji koji se bave putovanjima pisali o Ljubljani kao gradu koji svakako treba posjetiti. Ljubljana je vrlo nenametljiva, no neopisivo šarmantna i opuštena. Grad je vrlo malen, što ga čini savršenom destinacijom za kratko vikend putovanje. Savjetujemo šetnju centrom grada i dugo ispijanje kafe uz prekrasne gradske mostove, ali i istraživanje uličica koje bi vas mogle ugodno iznenaditi.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content