PLACE2GO pokazao da su KS i BiH omiljena destinacija hrvatskih turista

Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestvovala je na međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO koji se od 18. do 20. januara 2024. godine održavao u Areni Zagreb, a na kojem su tokom tri dana posjetitelji imali priliku upoznati brojne destinacije, gdje je održan veliki broj b2b sastanaka, te su upriličeni paneli na različite teme u vezi turizma.

Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na kojem su suizlagači bili Turistički klaster Hercegovine i JP Sarajevo, posjetili su brojni turisti koji na naše veliko zadovoljstvo imaju pozitivna iskustva prilikom posjete u Sarajevu, te su oduševljeni našim gostoprimstvom, kulturom i historijom, prirodom, gastronomijom, povoljnim cijenama…

Na sajmu PLACE2GO je učestvovalo oko 200 izlagača, uglavnom domaćih i evropskih, ali i dalekih država  poput Šri Lanke, Kine, Indije, te Tunisa. Glavni sponzor sajma je Turkish Airlines, aviokompanija koja leti u najveći broj zemalja svijeta.

Ovogodišnji, jedanaesti PLACE2GO sajam uspješno je odgovorio zadatku povezivanja, saradnje i kvalitetne razmjene iskustava u turisitčkoj industriji, te je već poznat datum i narednog izdanja koje je planirano od 6. do 8. februrara 2025. godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content