Plivači SPID-a osvojili 3 medalje u Hrvatskoj

Plivači sarajevskog Spida novu sezonu ostvorili sa stilom, osvajanjem tri medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju.

Na međunarodnom takmičenju održanom u Splitu nastupilo je 105 plivača iz 20 klubova Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Boje naše zemlje branila su tri takmičara koja su nastupila u apsolutnoj kategoriji sa ukupno 12 startova, gdje je oboreno šest ličnih rekorda i osvojene tri medalje. Ismail Barlob osvojio je srebro i bronzu, dok je Ismail Zulfić osvojio zlatnu medalju. Boje kluba i Bosne i Hercegovine branila je i Kanita Šabanović.

 

Izuzetno smo ponosni na sjajan start nove sezone, koji je najbolja najava novih uspjeha na takmičenjima koja slijede u ovoj godini. Značaju osvojenih medalja ide u prilog činjenica da su naši takmičari još uvijek juniori, a medalje su osvojene u seniorskoj kategoriji, te u apsolutnoj – istakla je Ilda Kukuruzović, trenerica Plivačkog kluba SPID, kojoj su u stručnom štabu asistirale i kolege Tarik Kurtanović i Edvin Teskeredžić.

Trenerski trojac Plivačkog kluba SPID u gradu pod Marijanom imao je priliku učestvovati i na edukaciji u organizaciji Paraplivačkog saveza Hrvatske.

Ismail Zulfić: Vodeni super heroj

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content