Preporuke za jesenji izlet

Pitali smo Bosance i Hercegovce šta preporučuju turistima da posjete u njihovom gradu tokom jesenjeg perioda.

Ana Bavrka, Mostar

Prva preporuka su Stari Most i stara jezgra grada,  zato što imaju dušu, priču i odišu ljubavlju. U jesen je najljepše prošetati parkom Zrinjevac i Španjolskim trgom. Drveće, lišće i miris kestena koji se širi ulicom daju posebnu notu mostarskoj jeseni.

 

Robert Dacešin, Banja Luka

Na oko 20km od centra Banje Luke, nalazi se Krupa na Vrbasu. Ova zelena oaza je jedna od omiljenih odredišta za piknike mještana. Okruženi beskrajnim zelenilom, ovdje se nalaze vodopadi, vodenica, kao i crkva Svetog Ilije, napravljena još u 13. vijeku.

 

Armin Amidžić, Bihać

Bihaćki Gelenderi su najljepši u jesen. Nakon što festival “Jesen na Gelenderima” završi, usnuli park je pobuđen i ostaje zabavno okićen i osvijetljen sve do zimskih dana. Tom romantičnom stazom uz velike krošnje parkovskog drveća, frendovske klupe i ogradu punu notnih zapisa morate sami prošetati, utonuti u nju i poslušati melodiju usnulog parka.

 

Vanja Iličić, Sarajevo

Preporuka broj jedan je Trebevićka žičara. Poslije fotografisanja na Vidikovcu, krenite na šetnju bob stazom. Poslije Trebevića obavezna je i posjeta vidikovcu na 36. spratu Avazovog tornja, odakle se pruža fantastičan pogled na cijelo Sarajevo. Nakon toga svratite na piće u kafe Tito.

 

Edim Turčinović, Tuzla

Omiljena destinacija za odmor od gradske buke u Tuzli je šetalište Slana banja. Na ovom mjestu se okupljaju građani koji vole mir i prirodu, a ovdje su počele i mnoge ljubavne priče. Osim toga, moja preporuka je i Gradski Park.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content