Problem: Nesanica. Rješenje: Dormeo dani spavanja

Svake godine Dormeo organizuje Dormeo dane spavanja s ciljem da educira kupce o važnosti sna i ponudi im rješenja koja im pomažu da ostvare ovu važnu ljudsku potrebu bez koje život nije moguć. U 2023. godini, tema Dormeo dana spavanja fokusira se na važno pitanje, za koje neka istraživanja kažu da utiče na 1 od 3 osobe, a to je nesanica, te je i ovogodišnji slogan kampanje STOP NESANICI.  

Nedostatak sna može biti veliki problem, jer ne samo da ima posljedice na to kako funkcioniramo tokom dana, već može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. 

 

Stop nesanici 

Pospanost, nemogućnost koncentracije, problemi s pamćenjem, otežano donošenje odluka, promjene raspoloženja, nedostatak fizičke snage, sporije vrijeme reakcije, smanjena radna efikasnost i niža sposobnost borbe protiv infekcija mogu biti rezultat samo jednog, a to je nesanica. Najgori dio? Svi simptomi koje smo upravo spomenuli su kratkotrajni. Dugoročne posljedice su daleko gore i uključuju povećan rizik od depresije, mentalnih bolesti, moždanog udara, napada astme i još mnogo toga. Spavanje je ključno. Neophodno je. Stub zdravlja i blagostanja. Dakle, ako ste među milionima kojima nedostaje sna, morate zaustaviti nesanicu. I početi dobro spavati. A Dormeo je tu da pomogne. 

 

Probudite se naspavani 

Jednom kada počnete ispunjavati ovu osnovnu ljudsku potrebu, cijelo vaše tijelo i um će imati koristi od toga. Spavanje će smanjiti kortizol, hormon stresa i stimulirati oslobađanje hormona rasta. Imat ćete jače kosti, vaše tkivo će samo zacijeliti, bubrezi, pluća i jetra će se detoksicirati, a koža će biti hidrirana. Vaš imunološki sistem će pravilno funkcionirati, postat ćete kreativniji i bolje ćete rješavati probleme. Važno je naglasiti da su i količina i kvalitet sna podjednako važni, te da svaki sat u krevetu treba iskoristiti i dobro se naspavati. Što nas dovodi do glavnih komponenti vaše površine za spavanje: madraca, jastuka, nadmadraca, jorgana i posteljine. Ako želite da vam donesu i kvalitet i kvantitet, ne odgovara bilo koji. Dormeo dizajnira svaki svoj proizvod fokusirajući se na rješavanje problema vezanih za spavanje povećanjem prozračnosti i higijene, povećanjem udobnosti, sprječavanjem tački pritiska i poboljšanjem potpore cijelog tijela. Razumijemo kako tijelo funkcionira tokom noći i šta mu je potrebno za optimiziranje sna, bez obzira na vaš oblik, visinu, težinu ili preference spavanja. 

 

Koristite Dormeo proizvode 

Dormeo koristi samo najbolje dostupne materijale, tehnologije i inovacije, koje su rezultat vrijednog  istraživanja, iskustva i osluškivanja vaših potreba.  Do boljeg sna dijeli vas samo telefonski poziv, odlazak u prodavnicu ili klik na dormeo.ba. Posjetite Dormeo home i Topshop trgovine širom BiH ili jednostavno www.dormeo.ba i proslavite Dormeo dane spavanja uz brojne ponude, popuste i uštede na proizvode koji će riješiti probleme nesanice! 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content