Proljeće u Tuzli

Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima. Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, ali i manifestacije zabavnog karaktera koje privlače posjetioce i kreiraju opću pozitivnu atmosferu u gradu.

Foto: Memichphoto

Proljeće je stiglo, a manifestacija Proljeće u Tuzli, koja će trajati punih 40 dana tek dolazi. Grad na zrnu soli bit će joj domaćin od 10. aprila do 20. maja.

Na Trgu slobode, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad. Privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje. Neki ljudi kažu da im se, kada su visoko iznad zemlje, čini da su njihovi problem nestali. Pa možda vrijedi uskočiti u ovo čudo i provjeriti. Mi jesmo i, znate šta? Ima smisla. 

Foto: TZ Grada Tuzle

Ah, ti vikendi 

Proljeće u Tuzli počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama. 

Trg slobode će biti nezaobilazna lokacija sve vrijeme trajanja ove lijepe manifestacije. U dane vikenda pretvarat će se u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.

Možete li zamisliti ljepše subotnje ili nedjeljno poslijepodne od šetnje između tezgi, mirisanja cvijeća ili uživanja u slučajnim susretima?  Animatori, mađioničari i maskote spremni su za izmamiti osmijehe na lica najmlađih Tuzlaka, kojima će se zasigurno dopasti i srednjovjekovne viteške igre. Trg slobode će biti pozornica i za Tuzlanske dane piva (10. do 12. maja), koji će biti praćeni koncertima Nene Belana, Tropico benda i Šejle Zonić.

 

Foto: TZ Grada Tuzle

Siguran grad

Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima. Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, posebno u Ilinčicu koja je Tuzlacima omiljena lokacija za izlete.

Tuzla se, istraživanjem na dvije platforme za putovanja, našla i visoko na listi najsigurnijih destinacija u našoj zemlji za solo ženska putovanja (Uz Sarajevo, Banju Luku i Međugorje), dok su Tuzlanke među najodvažnijim solo putnicama.  Podatke za istraživanje ove su dvije platforme preuzele iz vlastite baze podataka za 2023. godinu. Temeljilo se na uzorku od preko stotinu hiljada putnica koje su koristile ove platforme za kupovinu autobuskih karata u svrhu samostalnog (solo) putovanja, što ovo istraživanje čini više nego relevantnim.  

Tuzla vas čeka. 

Očekuje se sjajna sezona 

Proljeće u Tuzli moglo bi se opisati i kao uvertira u otvaranje nove ljetne sezone na Panonskim jezerima, koje je prošle godine posjetilo preko 360 hiljada posjetilaca. Nadležni se nadaju da će te brojke biti premašene ove godine. Kapije Panonike se otvaraju 1. juna, a zatvaraju 31. augusta. 

10 razloga zašto posjetiti Tuzlu

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content