Prvi sat parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 4 KM

Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo informisali su putnike i korisnike komercijalnog parkinga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, o izmjenama cjenovnih uslova za uslugu parkinga u prvom satu njegovog korištenja, a koje stupaju na snagu od 01.04.2024. 

Nakon pažljivog razmatranja i analize različitih faktora koji su utjecali na strukturu troškova povezanih sa operativnim radom parking-sistema, uloženih sredstava na implementaciji i poboljšanju rada parking sistema, uvođenju kartičnog plaćanja na svim izlaznim rampama u cilju poboljšanja sveukupnog korisničkog iskustva, kao i potrebu usklađivanja sa tržišnim cijenama prisutnim kod regionalnih aerodroma kao i cijenama parkinga u centru grada, donesena je odluka da se cijena prvog sata parkinga na komercijalnom parkingu poveća i da cijena iznosi 4 KM. 
 
Cijene za ostale definisane vremenske intervale korištenja parkinga ostaju nepromijenjene.
 
Važno je istaći da se cijena usluga parkinga u prvom satu korištenja, nije mijenjala od 2009. godine, kao i da su cijene parkinga u užoj gradskoj jezgri dostigle iznos od 3,5 KM/po satu.
 
Također, iz Aerodroma su informisali putnike i korisnike usluga parkinga, da se u narednom periodu planira povećavanje kapaciteta komercijalnog parkinga, kroz osiguravanje dodatnog parkinga na lokalitetu aerodroma, na kojem su planirani povoljniji komercijalni uslovi parkinga u skladu sa lokacijom i u odnosu na cjenovne uslove komercijalnog parkinga ispred zgrade Terminala B Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content