Putovanje u Pariz za 1.maj

Ako ste dovoljno sretni da doputujete u Pariz, grad svjetlosti će vam na mnogo načina poželjeti dobrodošlicu! Pariz čak i iskusne putnike ponovo privlači k sebi novim restoranima, izložbama ili prodavnicama u kojima možete »ispeglati« svoje kreditne kartice… U ovom magnetski privlačnom gradu možete udovoljiti i svojim najmlađim odlaskom u Disneyland, koji oduševljava sve generacije… Uživajte!

Pariz Pixabay – TheDigitalArtist

Termin putovanja:  28.04.—02.05.2023. /5 dana                       Prevoz: AUTOBUS

KUPLJENJE PUTNIKA NA LOKACIJAMA VISOKO, KAKANJ, ZENICA, MAGLAJ, DOBOJ, PRNJAVOR, GRADIŠKA.

HotelCijena za rane rezervacije do 15.03.2023.Cijena za redovne rezervacije
Hotel 3* U BLIZINI JAVNOG PRIJEVOZA         599 KM659 KM
Cijene za djecu: Hotel 3* u sobi sa dvije odrasle osobe dijete do 10 godina GRATIS na zajedničkom ležaju. Cijena za dijete do 10 god: 349 KM

 

ARANŽMAN OBUHVATA

  • Autobuski prevoz na relaciji Sarajevo – Paris – Sarajevo
  • Transfer do hotela od mjesta predviđenog za parking autobusa
  • Smještaj u odabranom hotelu u ½, na bazi noćenja sa doručkom
  • Troškovi kompletne organizacije putovanja
  • Usluge pratioca grupe tokom putovanja za min. 40 putnika

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Fakultativne izlete i ulaznice
  • Troškove osiguranja
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 300 KM

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 28.04.2023. / SARAJEVO – PARIZ

Okupljanje putnika na dogovorenom mjestu i polazak u večernjim satima (tačnu satnicu ćemo naknadno objaviti). Kupljenje putnika na dogovorenim, usputnim lokacijama po dogovoru. Noćna vožnja. Noćenje.

II DAN / 29.04.2023. / PARIZ

Dolazak i smještaj u hotel (check in u popodnevnim satima). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti putnika. Nakon odmora preporučujemo fakultativni odlazak i razgled jednog od najbogatijih svjetskih muzeja – impresivnog Palais du Louvre, koji je  700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela. Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III (individualni razgled). Nakon razgleda ostavljamo vam vrijeme za individualni  obilazak velikih i poznatih robnih kuća poput: Galerie Lafayette i Le Printemp s… ili slobodno vrijeme za druge aktivnosti. Nakon razgleda, navečer, mogućnost fakultativnog zajedničkog odlaska na romantičnu vožnju brodom rijekom Senom s brojnim osvijetljenim mostovima i spomenicima koje ćete biti u prilici vidjeti iz potpuno drugačije perspektive. Noćenje u hotelu.

III DAN / 30.04.2023. / PARIZ

Nakon doručka, dan iskoristite za fakultativni obilazak veličanstvenog dvorca Versailles: individualna šetnja kraljevskim apartmanima, Dvoranom Ogledala, te vrtovima i perivojima  Luja XIV “kralja Sunca”, a u poslijepodnevnim satima preporučujemo fakultativno šetnju Latinskom četvrti. U večernjim satima toplo preporučujemo fakultativni odlazak u jedan od nacionalnih restorana ili u Moulin Rouge, jedan od najpoznatijih svijetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“… ili Crasy Horse. Povratak u hotel i noćenje.

IV DAN / 01.05.2023. / PARIZ – DISNEYLAND

Nakon doručka preporučujemo fakultativni odlazak u zabavni park Disneyland udaljen 32 km od Pariza. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakc ijama, brojnim vožnjama, predstavama, paradama, prodavnicama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom! Putnici koji ne žele ići u Disneyland, mogu iskoristiti cijeli dan u Parizu za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na šetnju Montmartrom od 11:00 – 13:00 h. Nakon predivnog dana, povratak u hotel i noćenje

V DAN / 02.05.2023. / PARIZ – SARAJEVO

Nakon doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme do polaska za Sarajevo. Putovanje modernim autobusom sa usputnim pauzama prema potrebama grupe i carinskim formalnostima. Dolazak u Sarajevo u kasnim noćnim satima.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content