Putujući pisac – mladić koji stihovima osvaja srca na Instagramu

“(…) mene još jedino ljubav može iznenaditi.
Svih ostalih čuda sam se nagledao.”

Putujući pisac


Maksimilijan Stojadinović; Foto: Privatni album

Prateći nježne ljubavne stihove, gotovo 90 hiljada duša „zalutalo“ je na Instagram profil „Putujućeg pisca“ i tamo našlo one prave riječi sa kojima se može poistovijetiti.

Kada se upoznajete s njim, uvidite da je putujući pisac jedna emotivna duša,  vječiti sanjar koji živi za slučajno i zauvijek, neko s dušom zagubljenom u davnim 70-im.

Pseudonim “Putujuci pisac” je nastao sa namjerom da njegove riječi putuju od srca do srca ljudi, ispričao je za Furaj.ba mladi Maksimiljan Stojadinović iz Požarevca u Srbiji, koji kaže da je prvih mjesec dana broj pratilaca bio ravan nuli, a danas je to cifra o kojoj nije ni sanjao.

 

 

Foto: Putujući pisac

Maksimilijan je rođen 12. augusta 1995. godine. Neko je ko uživa u poeziji, Balaševiću, gramofonskim pločama, zori, psima. Trenutno je jedino fokusiran na pisanje. Izdao je u godinu dana dvije knjige koje su sjajno prošle kod publike, a otkrio nam je da uskoro izlazi i treća na kojoj svakodnevno radi.

Njegove dvije knjige ( Ljubavni Lavirint i [NE]Mir ) uskoro će se moći naći i u audio verziji.

Njegovi snovi počeli su da se ostvaruju prije tačno 13 godina, sasvim spontano, dok je ispijao kafu i na računu ispisao prve stihove. Tako je radio svaki puta kada bi ugledao račun ili prazan papir u svesci ili knjigama… Pisanje mu je postalo nešto bez čega ne može zamisliti dan.

Foto: Putujući pisac

Za reakcije ljudi nije mario, samo je želio krenuti za svojim snovima. Zato danas na polici svako jutro prvo svoje dvije knjige ugleda.

Planira i da otvori svoju izdavačku kuću, da pomogne mladim piscima da svoje snove pretvore u javu.

Najveća satisfakcija su mu oni koji su ga zavoljeli kroz ove godine rada. Kaže da je nevjerovatno koliko se ljubavi rodilo i pomirilo na njegovom profilu. Uživa i veliku podršku porodice, i to smatra najvećim vjetrom u leđa jer mu je porodica ispred svega.

Foto: Putujući pisac

Kada ne piše, Maksimilijan čita, gotovo sve žanrove. Sa svojih 26 godina, pročitao je preko 800 naslova i tu prestao da broji, kaže, a izdvaja psihologiju, triler romane i poeziju, koja je  svakoga dana u njegovom životu prisutna. Filmovi su mu veliki strast, naročito psihološki trileri i misterije. Rado posjećuje i muzeje širom Srbije i Evrope.

Kada mu je potreban odmor, “nestane” na nekoliko dana. Njegov gušt je neka vikendica uz rijeku, knjiga, upaljene svijeće po stolu i tišina. Smatra da čovjek treba znati sa tišinom, samoćom.

Ne sanja o slavi, već o tome da jednog dana ima svoju porodicu i djecu, jer sa njima mnogo voli da provodi vrijeme. Još samo da nađe tu neku koja je zalutala u ovo vrijeme i ostala vječiti sanjar kao i on.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content