Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Recept za ružice
Furaj Planetom Kuhinja

Recept za ružice

by Furaj.ba 2 min read

AA

Ružice su vrlo slične baklavi. Razlika je u oblikovanju. 

Složene jufke saviti kao rolat i sjeći ružice širine 3-4 cm. Broj jufki koje složite jednu na drugu zavisi od toga koliku želite veličinu ružica.

Sastojci

500 gr jufke
250 gr maslaca

Nadjev
500 gr oraha mljevenih
jedna manja šolja šećera

Tirit za ružice

1 jaje
1 kašika maslaca
brašna po potrebi

Tirit napravite tako da umutite jaje i maslac i dodajte toliko brašna dok se tirit ne pođe rasipati u mrvice. Možete ga malo prosušiti u rerni.
Tirit nije obavezan sve je stvar ukusa i navike.

Agda
1000 gr šećera
1000 ml vode

Mljevene orahe, šolju šećera i gotov tirit sastaviti za posip.

Jednu čistu kuhinjsku krpu blago pošpricati sa vodom. Na nju staviti jufku i posuti je pripremljenim posipom, staviti drugu, isto je posuti, pa treću i četvrtu stalno posipajući.

Tako složene jufke saviti kao rolat i sjeći ružice širine 3-4 cm. Broj jufki koje složite jednu na drugu zavisi od toga koliku želite veličinu ružica.

Kad ih složite u tepsiju jednu po jednu zalijte ih istopljenim maslacem. Pecite u rerni na 130 do 150C stepeni oko sat i petnaest minuta dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Ako ih odmah hoćete zaliti pripremite agdu-zaljev i neka bude hladna u suprotnom ako su ružice hladne nek agda bude vruća.

RECEPT ZA PRAVU BOSANSKU BAKLAVU

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Vikend Planer

Ski centar Kneževo

5 Februara, 2023
Izdvojeno

Kada”udara” prvo džemre i stižu topliji dani?

5 Februara, 2023
Vikend Planer

Ski centar Ranča

4 Februara, 2023
Novosti

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

3 Februara, 2023
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
BiH ❤ BiH Bucket list challenge 2021 Kuhinja

Njihovo veličanstvo – bosanskohercegovački sirevi

BiH Bucket List Challenge – Izazov #47 Sir, cheese, queso,

Furaj Planetom Kuhinja

Bamija sa jagnjetinom

Zbog proteina i masti plodovi bamje su veoma hranljivi i

Furaj Planetom Kuhinja

Bumbar – jelo koje se sprema za Kurban-bajram

Jelo koje se tradicionalno sprema za vrijeme Kurban bajrama. Ukusno

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.