Šarmantne plaže Crne Gore

Duga svega nešto preko 300 kilometara, naizgled mala, crnogorska obala jedinstvena je i prepoznatljiva svuda u svijetu toliko da njenom šarmu nisu mogle odoljeti ni svjetske zvijezde. Od sjevera ka jugu vješto se transformiše iz pješčanih plaža u stjenovite hridi, iz kamenih ponti u bistro podmorje ne ostavljajući nikog ravnodušnim.

Fotografije: JU Morsko dobro

Otkrijte skrovita mjesta

Od Herceg Novog, grada sunca, pjesnika i vječnog zelenila, do Ulcinja, najjužnijeg grada na crnogorskoj obali, diskretno se smjenjuju različiti pejzaži, ne otkrivajući uvijek baš sve. Postoje i skrovita mjesta tajanstvenog Bokokotorskog zaljeva koja nisu izložena očima javnosti i do kojih možete doći samo ukoliko vam ih otkriju mještani.

Budva s dugim pješčanim plažama punim života ponudit će vam nezaboravan odmor, uživanje uz kasne zalaske sunca, dnevne i noćne žurke na pijesku. Njena plaža Jaz centralna je ljetna pozornica za velike muzičke zvijezde među kojima publika posebno pamti koncerte Madonne i Rolling Stonesa.

U Ulcinju, na čijim plažama se često može vidjeti britanska pjevačica Rita Ora, ipak možete izabrati mir i tišinu na obalama Bojane ili aktivni odmor uz ekstremne vodene sportove wind i kitesurfing na Velikoj plaži.

Već duž tivatske rivijere s renesansnim zdanjima naići ćete na male i atraktivne prilaze s restoranima i turističkim sadržajem, dok vas odlaskom u Bar na obalama Jadranskog mora i Skadarskog jezera očekuje upoznavanje najvećeg turističko-nautičkog centra na ulazu u Jadran.


Nove plaže u mediteranskom stilu

JP Morsko dobro, sa sjedištem u Budvi, osnovano je da bi oživjelo ekonomske aktivnosti na crnogorskoj obali i usmjerilo ih ka stvaranju novih vrijednosti i sadržaja na plažama, ali i očuvalo divlju ljepotu. 

Zahvaljujući JP Morsko dobro, ali i saradnji s nevladinim sektorom, međunarodnim institucijama i poduzetnicima čije vizije su se oslanjale na iskustva razvijenijih zemalja, pritom ne zanemarujući specifičnost lokalne prirode, Crna Gora je sačuvala i unaprijedila ponudu na plažama, izgradila nove luke i lukobrane, zaštitila hridi, grebene i ušća rijeka koje se ulijevaju u more.

Na dijelu obale, gdje ne postoji veliki broj prirodnih plaža, JP Morsko dobro po modelu javno-privatnog partnerstva podržava izgradnju novih plažnih prostora, opremljenih po najvišim standardima u prepoznatljivom mediteranskom stilu.ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content