Ski centar Kozara

Jedan od dragulja turističke ponude RS-a, svakako je Nacionalni park “Kozara”. Smješten u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine i zauzima centralni dio planine Kozare.

Iako visina njenih vrhova ne prelazi 1000 m.n.v., Kozara svojom visinom, prostranstvom i ljepotom dominira ovim dijelom Bosne i Hercegovine. U narodu je poznata kao „Krajiška ljepotica“ zahvaljujući svojim gustim kompleksima listopadnih i četinarskih šuma.

Na Mrakovici, jednom od vrhova planine Kozare, nalazi se Ski centar Kozara.

Za sve ljubitelje zimskih sportova na raspolaganju su dvije ski staze, jedna za malo starije i jedna za najmlađe ljubitelje snježnih radosti.

Velika ski staza duga je oko 600 m i pokrivena je ski-liftom kapaciteta 900 skijaša na sat. Staza je osvijetljena reflektorima te je ljubiteljima skijanja omogućeno i noćno skijanje. Staza za djecu dužine je oko 150 m i pokrivena je mini-liftom kapaciteta 450 skijaša na sat.

Staze su uređene modernim snježnim ratracima, koji stvaraju idealne uslove za skijanje a nedostatku snježnog pokrivača, uživanje u zimskim sportovima omogućavaju topovi za snijeg koji vještačkim snijegom pokrivaju čitavu dužinu staze.

Za sve one koji nisu savladali ovaj zimski sport na raspolaganju su instruktori skijanja. Takođe,  omogućeno je i iznajmljivanje ski opreme.

172396_495862930847_7559016_o

CIJENE SKI KARATA SEZONA 2018/2019

Velika ski staza
Dnevni ski-pas za odrasle iznosi 15 KM, a za djecu 10 KM
Poludnevni ski-pas za odrasle iznosi 10 KM, a za djecu 7 KM
Ski-pas za noćno skijanje iznosi 13 KM

Dječija ski staza
Dnevni ski-pas iznosi 5 KM.

Dnevno skijanje organizuje se svakim danom od 10 do 16 h, a noćno od 18.30 do 21.30 h.

Do “Ski lifta Kozara”, na Mrakovici, možte doći iz pravca Banjaluke ili Prijedora. Sa magistrale, u mjestu Kozarac, odvaja se vijugavi asfaltni planinski put, koji vas vodi pored hotela “Monument”, restorana “Bijele Vode”, gdje prolaskom pored planinskog doma “Nacionalnog parka Kozara”, izlazite na parking prostor u samoj blizini skijaške staze, odakle se vidi etno restoran “Ski pass” , ski servis i ostali prateći sadržaji.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content