Skijanje i jahanje u kampu Unlimited u Sarajevu

Kamp zimskih sportova za djecu od 5 do 20 godina starosti, na engleskom i bosanskom jeziku.

Oni su dobro uhodani tim koji već godinama organizuje ekskluzivne dječije kampove. Od kada su počeli sa radom 2005. godine, njihov cilj je uvijek bio isti – osigurati najsigurnije i najuzbudljivije zimsko iskustvo za djecu i mlade. Kampovi su dizajnirani kako bi djeci pružili fantastičan provod, a njihovim roditeljima bezbrižnost, znajući da su njihova djeca u sigurnim i dobrim rukama. U njihovim kampovima se rađaju neraskidiva prijateljstva i otkrivaju skrivene ljubavi i talenti prema sportu, prirodi, životinjama…

Profesionalni tim unlimited kampa čine:

Certificirani instruktori jahanja, skijanja i spašavanja, članovI Gorske službe spašavanja i dugogodišnji radnici u dječijim organizacijama. Svi se profesionalno bave radom sa djecom i aktivno učestvuju u njihovom razvoju.

Senada P. Muratović (1981) – Instruktor i trener jahanja sa međunarodnom licencom trenera jahanja (SAD), posjeduje certifikat o naprednom znanju izdat od strane “Horsemanship Safety Organization” i trenersku licencu konjičkih paraolimpijskih igara.

Tanja Djozo (1985) – Instruktor skijanja i planinarskih vodiča, registrovani gorski spasilac sa međunarodnom licencom izdatu od strane “GRIMP” Grupe za spašavanje iz vertikalnih i opasnih sredina (Les Groupes de Reconnaissances et d’Intervention en Milieu Périlleux, Francuska), član Gorske službe spašavanja i majstor karatea 1. dan

Miralem Mandžuka (1987) – Magistar sporta, instruktor skijanja i borilačkih vještina, majstor karatea 3. dan.

Emin Muratović (1977) – Profesor sporta i trener jahanja sa francuskom diplomom Galopa 6.

Selver Ajrulahi (1965) – Instruktor skijanja, alpinizma i spašavanja, član Gorske službe spašavanja sa međunarodnom licencom (SAD)

Hari Balićevac (1988) – Instruktor jahanja sa francuskom diplomom Galopa 5, dugi niz godina volonter na dječijim kampovima američke organizacije „Global Children Organisation”

Emina Memić (1990) – Instruktorica jahanja sa francuskom diplomom Galopa 5, prošla je sve dostupne škole i obuke i usvojila mnoga znanja, iskustvo instruktora jahanja dobila je kroz rad u francuskim školama jahanja, a u radu sa djecom kroz volonterski rad na dječijim kampovima američke organizacije “Global Children Organization”.

AKTIVNOSTI KAMPOVA:

Sportsko-skijaški kamp (škola skijanja) – Centralna aktivnost kampa je skijanje; za početnike, srednje i napredne.

Sportsko-jahački kamp (škola jahanja) – Centralna aktivnost kampa je jahanje; za početnike i napredne.

Dnevni kamp – za sve aranžmane

Ostale aktivnosti zimskih kampova: jahanje/skijanje, klizanje, sankanje, kuglanje, planinarenje, preživljavanje u planini zimi, jutarnja i večernja gimnastika, čvorologija, borilačke vještine, skijoring, mini takmičenja, igre bez granica, zimske opasnosti u planini, prva pomoć zimi, disko i karaoke night, games night, movies night, “no boundaries” dress up night.

PREVOZ:

Pegasos kombi kreće na dan polaska (ponedjeljak) ispred Muzeja u 08:00, a povratak je planiran zadnji dan kampa (subota) na isto mjesto oko 13:00.

SMJEŠTAJ:

Naš Konjički dom „Pegasos“ nalazi se u Ahatovićima, u prirodom i mirnom okruženju, a opet samo 20 minuta udaljen od centra Sarajeva. Na spratu se nalaze tri zajedničke sobe sa ukupno 19 kreveta, a u prizemlju je kuhinja, sala za ručavanje, druženje i održavanje radionica i zabava, dva zajednička toaleta i zajedničko kupatilo sa tušem. Uređen je u toplom, planinsko-konjičkom stilu.

Dječaci i djevojčice su odvojeni u različite sobe i u slobodno vrijeme im je na raspolaganju besplatan WiFi internet i društvene igre. Smještaj je na bazi punog pansiona (tri obroka i užina). Svjesni važnosti kvalitenog smještaja i ishrane, koristimo svježe proizvode i sva hrana se svježe priprema svaki dan. U mogućnosti smo prilagoditi ishranu svim prehrambenim i vjerskim potrebama.

DATUMI 2013.:

smjena 1: 05. – 10.01.

smjena 2: 12. – 17.01.

smjena 3: 19. – 24.01.

smjena 4: 26. – 31.01.

 

CIJENE – 6 DANA:

Sportsko-skijaški kamp – 320 KM*

Sportsko-jahački kamp – 400 KM

Dnevni skijaški kamp – 240 KM*

Dnevni jahački kamp – 320 KM

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content