Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Sladoled bez osjećaja krivice
 Sladoled bez osjećaja krivice
Ilustracija: Pinterest
Kuhinja

Sladoled bez osjećaja krivice

by Furaj.ba 4 min read

AA

Recepti za sladolede u kojima bezbrižno mogu uživati i oni koji su na dijeti.

Sladoled od lubenice

Ilustracija: Pinterest

Sastojci:

450 g lubenice

kašika svježih listova mente

360 g kokosove vode

2 kašike limunovog soka

kašika limuna ili drugog zaslađivača po ukusu

Priprema:

Manji dio lubenice isjeckajte na kockice i ostavite sa strane! Ostale sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete finu smjesu. Punite kalupe sjeckanim lubenicama i smjesom te stavite u zamrzivač dok se ne zaledi!

Sladoled sa avokadom i čokoladom

Ilustracija: Pinterest

Sastojci:

2 srednja, zrela avokada

45 g istopljene tamne čokolade

3 kašike kakao praha

3 kašike javorovog sirupa

3 kašike bademovog putera

čajna kašika ekstrakta vanilije

450 ml bademovog mlijeka

¼ čajne kašike morske soli

Za preliv (po želji):

90 g tamne čokolade

½ čajne kašike kokosovog ulja

Izlomljeni lješnjak, badem ili pistacije

Priprema:

U blender stavite avokado, istopljenu čokoladu, kakao prah, javorov sirup, bademov puter, vanilijin ekstrakt, bademovo mlijeko i morsku so. Blendajte dok sve ne postane glatka smjesa. Smjesu iz blendera sipajte u kalupe za sladoled po želji i stavite u zamrzivač na najmanje 9 sati da se zaledi. Za preliv na kokosovom ulju istopite tamnu čokoladu, stalno miješajući te pospite po sladoledu, možete dodati i izmrvljene orašaste plodove. 

Možda ste propustili:  Ljeto na Jablaničkom jezeru

Sladoled s čokoladom

Ilustracija: Pinterest

Sastojci:

2 zaleđene banane (isjeckajte banane prije nego što ih zaledite)

1/2 šolja kakao praha (organskog)

1 šolja bademovog mlijeka

1/2 šolja čokoladnih diskova

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender ili sjeckalo, pa mutite dok ne dobijete sjedinjenu masu. Sladoled stavite da još malo odstoji u zamrzivaču te ga poslužite.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Intervjui

Maestro Safet Zec: Njemu se divimo

11 Augusta, 2022
Novosti

Planetarno popularni napitak Bubble tea sada i u Sarajevu

11 Augusta, 2022
Novosti

I ove godine projekcije Sarajevo Film Festivala na trgu ispred Vijećnice

11 Augusta, 2022
Zanimljivosti

Večeras na nebu posljednji Supermjesec u godini i zvijezde padalice

11 Augusta, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Lavanda – recepti za savršeno ljetno osvježenje

Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih

Novosti

Grad na Uni: Hvala za savršeno ljeto u Bihaću!

Grad koji život uz rijeku i na rijeci uživa u

BiH ❤ Restorani Sarajevo

Gdje pojesti najsavršeniji sladoled u Sarajevu?

Gdje pojesti najsavršeniji sladoled u Sarajevu? Nema boljeg “ljetnog” pitanja

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.