Sarajevo Business Forum – Sarajevo je spremno za najveći poslovni događaj u regiji

U prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice večeras je organizovan svečani prijem i večera dobrodošlice za učesnike 12. Sarajevo Business Foruma 2023. godine. Ovaj događaj predstavlja uvodni segment jednog od najznačajnijih poslovnih događaja u regiji, na kome su se okupili brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci, predstavnici medija iz BiH i drugih zemalja regiona i svijeta.

Foto: Sarajevo Business Forum

Prisutne je pozdravio Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koji je ujedno bio i domaćin ove svečanosti. On je kazao da je Sarajevo Business Forum izuzetno važan za razvoj bosanskohercegovačke privrede i promociju naše zemlje u svijetu.

Zvanicama se obratio i predsjednik Uprave Bosna Bank International  Alek Bakalović istaknuvši važnost Sarajevo Business Foruma, najznačajnijeg društveno odgovornog projekta koji BBI banka uspješno realizuje već dvaneastu godinu i značajno doprinosi kompletnom privrednom razvoju cijele Bosne i Hercegovine ali i regiona, kao i činjenicu da je ovo najveći poslovni događaj u regiji koji okuplja poslovne lidere iz cijelog svijeta.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk govoreći o bogatom historijsko kulturnom značaju grada Sarajeva, otvorenom za poslovne investicije, naglasio je da Vlada Kantona Sarajevo aktivno radi na unapređenju poslovne klime kako bi privukla nove investitore i stvorila povoljne uslove za poslovanje postojećih kompanija.

Na svečanoj večeri dodijeljena su i specijalna priznanja, Medaljon Grada Sarajeva za značajan doprinos u razvoju privrede i promociji regije, koje je uručio zamjenik gradonačelnice Sarajeva Haris Bašić.

Ovogodišnji dobitnici Medaljona su: državni ministar vanjske trgovine UAE Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi i bivši predsjednik Slovenije  Borut Pahor.

Zvanično otvaranje 12. Sarajevo Business Foruma je u srijedu 17. maja s početkom u 09.30 sati u Hotelu Hills na Ilidži. U naredna dva dana, Sarajevo Business Forum će biti mjesto gdje se poslovni lideri, investitori i stručnjaci susreću i razmjenjuju znanja, ideje i iskustva. Kroz brojne panele, prezentacije i razgovore, učesnici će imati priliku upoznati se s poslovnim mogućnostima i izazovima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu. Ovogodišnji Forum će se fokusirati na ključne teme kao što su digitalizacija, inovacije, ekonomski rast i razvoj, investicije, te brojne infrastrukturne projekte. Učesnici će imati priliku čuti renomirane stručnjake i govornike iz raznih industrija, koji će podijeliti svoja znanja, iskustva i najbolje prakse. Organizatori su potvrdili učešće više od 2000 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta i više od 200 akreditovanih novinara.

Sarajevo Business Forum, organizira Bosna Bank International (BBI) u suradnji sa svojim dioničarima Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom i Abu Dhabi islamskom bankom. Pokrovitelj događaja je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a strateški partner je  Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, te brojni  domaći i inostrani partneri: JP Autoceste FBiH, Turkish Airlines, Uniqa osiguranje, Aerodrom Sarajevo, BH Telecom, Turistička zajednice Kantona Sarajevo, Bimal, Union Banka, Vijeće stranih investitora i druge institucije.

Foto: Sarajevo Business Forum

O SARAJEVO BUSINESS FORUMU

Sarajevo Business Forum, prestižnu investicijsko-poslovnu konferenciju, organizuje Bosna Bank International, u saradnji sa svojim dioničarima Islamskom razvojnom bankom, Dubai islamskom bankom i Abu Dhabi islamskom bankom, pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima: JP Autoceste FBiH, Turkish Airlines, Uniqa osiguranje, Aerodrom Sarajevo, BH Telecom, Turistička zajednice Kantona Sarajevo, Bimal, Union Banka, Vijeće stranih investitora kao i drugih institucija i medijskih pokrovitelja.  Više informacija dostupno je na www.sarajevobusinessforum.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content