“Taste Atlas” sastavio spisak gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi na svijetu, sarajevske ćevabdžinice prednjače

Stranica “Taste Atlas” napravila je spisak dvadeset tri mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape. Grad Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svijetu.

Ćevabdžinica “Željo” na prvom je mjestu, a preporučio ju je “National Geographic” i dvadeset pet kritičara hrane. Na drugom mjestu je ćevabdžinica “Petica – Ferhatović” koju je preporučio David Hoffmann i dvadeset četiri kritičara hrane.

Ne trećem mjestu je ćevabdžinica “Kod Muje” iz Banje Luke koju je preporučio “Mondo” i osam kritičara hrane.

U top deset najboljih ćevabdžinica ušli su i Restoran “Limenka” iz Tuzle koji su preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica “Hodžić”, “Zlaja” iz Tuzle, “Tima-Irma” iz Mostara, “Kastel” i “Specijal” iz Sarajeva i “Pivnica Taverna” iz Tuzle.

Na ostalih trinaest mjesta našli su se ćevabdžinica “Hari” iz Travnika, “Znam” i Dženita” iz Sarajeva, Roštiljnica A&D iz Banja Luke, “Mrkva” iz Sarajeva, “Bešlić” iz Zenice, “Kurto” iz Sarajeva, “Banjalučanka” iz Banja Luke, “Sarajka” iz Tuzle, “CT European Cafe&Grill” iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), “Kod Seje” iz Zenice, “Braća Zmajevi” iz Sarajeva, te na posljednjem mjestu ćevabdžinica “Savčić” iz Beograda.

“Taste Atlas” je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mljevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.

Inače na siteu “Taste Atlas” možete pronaći gdje možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svijetu.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

SARAJEVO – GDJE JEDU LOKALCI?

TASTE ATLAS 2020: ĆEVAPI NA 30. MJESTU NAJBOLJIH TRADICIONALNIH JELA NA SVIJETU

VJEČNA DEBATA: ČIJI ĆEVAPI SU BOLJI I UKUSNIJI

KAŽU ĆEVAPI SU TO

BANJALUČKI ĆEVAPI SVOJU SLAVU I OKUS DUGUJU JEDNOM ITALIJANU

ORIGINALNI RECEPT ZA TRADICIONALNE BOSANSKE ĆEVAPE

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content