TasteAtlas objavio listu najbolje ocijenjenih bosanskih jela

    TasteAtlas objavio listu najbolje ocijenjenih bosanskih jela

    Svjetski atlas hrane TasteAtlas objavio je listu najbolje ocijenjenih bosanskih jela, a na vrhu liste su se našli japrak, kvrguša i sač (ocjena 4,7).

    Foto: Shutterstock

    Najgore ocijenjena jela su popara koja se obično jede za doručak, kalja (vrsta čorbe) i boranija. Popularni ćevapi imaju ocjenu 4,4, ali ipak su svrstani u odlična, ali ne najbolja jela.

    Kraljica među poslasticama je tufahija sa ocjenom 4,1 i bolje je ocjenjena u odnosu na hurmašice (3,8) i kadaif (3,7).

    Foto: Shutterstock

    Na TasteAtlasu stoji i pojašnjenje svakog od ovih tradicionalnih jela, kao i preporuke gdje ih jesti.

    Iako se možda ne slažete sa ovim izborom, znamo da je sve stvar ukusa, ali da je sigurno bosanska kuhinja vrlo bogata, raznovrsna, privlačna i zaista vrlo ukusna.

    Foto: TasteAtlas

    Zato što jedan članak nije dovoljan…

    TASTEATLAS 2020: ĆEVAPI NA 30. MJESTU NAJBOLJIH TRADICIONALNIH JELA NA SVIJETU

    GDJE POJESTI NAJBOLJE ĆEVAPE U BOSNI I HERCEGOVINI?

    SARAJEVO: GDJE JEDU LOKALCI?