Than Tai, park vrućih vrela u Vijetnamu

Nađete li se u Vijetnamu, obavezno iskusite nezaboravni doživljaj u Than Tai parku vrućih vrela u Da Nangu. Ovo je prvi i jedini planinski vodeni park u Vijetnamu s mnogim modernim i jedinstvenim igrama koje će zabaviti i oduševiti odrasle, a posebno one najmlađe posjetitelje!

Smješten u Ba Na-Nui Chua rezervatu prirode u Da Nangu, ovaj park savršeno je mjesto za one koji žele pobjeći od gužve u Da Nangu i opustiti se. Kada dođete u Nui Than Tai Park vrućih vrela, zaronite u veličanstvenu prirodu moćnih prašuma i iskusite neobičnu klimu s 4 godišnja doba u jednom danu.

BOGAT SADRŽAJ

Park je napravljen u harmoniji s prirodnim okruženjem. Sastoji se od unutrašnjih i vanjskih vrućih vrela za kupanje, restorana i hotelskog kompleksa, zabavnog parka za djecu, prodavnica suvenira, modernih barova i ostalog zabavnog sadržaja.

Posjetitelji parka mogu uživati u posebnim vrućim mineralima, blatu, te uslugama kupanja u herbalnim, čajnim ili mliječnim kupkama. Glavna prednost kupanja u vrućim vrelima je to da zagrijava tijelo i pruža potpunu fizičku i psihičku relaksaciju. Kupanje u vodama aktivira različite sisteme unutar tijela, stimuliše cirkulaciju i ubrzava metabolizam.

KUPANJE U JAPANSKOM STILU

Ovdje biste mogli iskusiti i usluge Onsen kupanja – u japanskom stilu, a koje se prvo pojavilo u Vijetnamu. Onsen znači vruće vrelo na japanskom jeziku i naglašava vrijednost golog zajedništva radi uklanjanja barijera i upoznavanja ljudi u opuštajućoj atmosferi.

U Vijetnam smo putovali u martu 2019. godine na poziv ureda Qatar Airwaysa iz Sarajeva, koji iz Sarajeva preko Dohe leti u tri vijetnamska grada: Hanoi, Ho Chi Minh i Da Nang.

Zato što jedan članak nije dovoljan….

VIJETNAM, TURISTIČKA ZVIJEZDA JUGOSITOČNE AZIJE

DA NANG: NAJLJEPŠE PLAŽE VIJETNAMA

HOI AN, ROMANTIČNI GRAD

HOI AN MEMORIES: PREDSTAVA ZBOG KOJE ĆETE SE ZALJUBITI U VIJETNAM

HRANA U VIJETNAMU

AERODROM U DOHI – Hamad International Airport

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content