Tivatski Lido Mar na listi najatraktivnijih bazena svijeta

Pored zanimljivih arhitektonskih riješenja pratećih ugostiteljskih i uslužnih sadržaja, “Lido Mar” karakterišu posebni mozaici na dnu bazena, veliki bronzani kavdrat koji se izdiže iz bazena na čijem je južnom kraju i velika atraktivna skulptura modernog španskog kipara Jaumea Plensa.

Popularni američki internet portal “San Francisco Globe” uvrstio je otvoreni bazen “Lido mar” u nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu na listu od 28 najatraktivnijih bazena svijeta.

Prva tri mjesta na listi zauzeli su bazeni u „”Golden Triangle Resort” na Tajlandu, hotela “Caruso” u gradiću Ravelo u Italiji i ljetovalištu San Alfonso del Mar u Čileu

Luksuzni 64-metarski tzv. infinity bazen kojeg je dizajnirao britanski arhitektonski studio RHE, na 16. je mjestu liste najatraktivnijih i najmaštovitijih bazena svijeta na kojoj su neki od najboljih primjera moderne arhitekture, ili sjajnog korišćenja već postojećeg izuzetno lijepog priorodnog okruženja da se napravi nesvakidašnje privlačno kupalište.

Na listu “San Francisco Globe“, pored tih i bazena “Lido mar”, uvrštena su i super-atraktivna kupališta iz Grčke, Šanije, Mađarske, Velike Britanije, Australije, Singapura,Tajvana, Kariba, Kenije, Zambije, Tibeta i Islanda.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content