Tom Odell nastupa na Garden of Dreams Festivalu u Sarajevu

Novi koncept Garden of Dreams Festivala donosi novi STAGE, novu OPEN AIR lokaciju i nastup svjetskih muzičkih zvijezda

Foto: Communis.ba

Za sve vas koji ne možete zamisliti život bez muzike stiže odlična vijest! Festival Garden of Dreams ponovo otvara svoja vrata, iza kojih ćete u ritmu muzike najvećih zvijezda izgubiti pojam o vremenu i posve neprimjetno otplesati iz dana u noć. Ne vjerujete? Provjerite kako je bilo na GoD festivalu 2022 i spremite se za još veće, bolje, drugačije izdanje festivala Garden of Dreams koje će se održati u Sarajevu od 9. i 10. juna pod sloganom DREAM LOUDER, na kojem vas, između ostalih, očekuje svjetska muzička senzacija – Tom Odell!

Podstaknuti dosadašnjim uspjehom, reakcijama i željama naše 0publike, usudili smo se sanjati glasnije te dopustiti festivalu da poraste i da u svom petom izdanju donese:

– novi koncept,

– nove izvođače,

– novi festivalski program,

– novi stage na novoj, senzacionalnoj lokaciji koju ćemo otkriti u narednim danima.

Krenimo redom. Garden of Dreams više nije „samo“ festival elektronske muzike! Nakon četiri godine Garden of Dreams se transformiše u veliki muzički festival koji će skupa sa SFF-om, MESS-om i JAZZ festom upotpuniti ponudu Sarajeva kao kulturne prijestolnice Bosne i Hercegovine i multikulturalnog regionalnog centra, te tako privući neke nove turiste iz zemlje i inostranstva.

Novi koncept festivala uključuje raznolik pristup u pogledu muzičkih stilova koji će biti predstavljeni publici, s kvalitetom programa na prvom mjestu. Tako će ovogodišnje izdanje festivala imati live music stage i electro stage na više lokacija u Sarajevu tokom dva dana i dvije noći zaredom. Uključit će mnogo muzičkih žanrova i umjetnika koji su trenutno popularni u EU, regionu i svijetu. Jedan od njih je vrhunski britanski kantautor Tom Odell, čija je pjesma Another Love prošle godine poharala svjetske muzičke ljestvice. Svoje grandiozne, emotivne melodije podijelit će sa sarajevskom publikom 9. juna, na novoj festivalskoj Live Open Air lokaciji KOJU OTKRIVAMO USKORO! Na ovom, publici lako pristupačnom mjestu u centru grada, bit će postavljena velika festivalska bina i festivalska zona, uz natkriveni Open Air prostor, prvi ove vrste u regiji.

Nastupu Toma Odella na Live stageu tokom prvog festivalskog dana prethodit će svirka uz imena dobro poznata muzičkim sladokuscima: Vojko V, Artan Lili, Who See, Random, Velahavle.

Subota, 10. juna, obećava podjednako dobru zabavu i za fanove elektronske muzike na oba stagea: dan je rezervisan za Electronic Open Air stage na novoj lokaciji, a cijela noć za Jägermeister night stage u Domu mladih.

 Za sve vas koji ste maštali o tome, Garden of Dreams u Sarajevo dovodi karizmatičnog Chrisa Liebinga, velikana svjetske elektronske scene kojeg već 20 godina prati besprijekorna reputacija i veliki ugled među kolegama i publikom na svim kontinentima. Spektakl je tamo i gdje je Âme, još jedna svjetska DJ ikona koja će nas također počastiti svojim nastupom. Ne postoji važan klub i festival u svijetu na kojem ovaj dvojac nije nastupio i osvojio cijelu vojsku fanova.

Osim njih, sjajne note za beskonačni ples publici će podariti i brojna druga prepoznatljiva imena DJ scene, ali i mladi talenti: Recondite, Woo York, Echonomist, Ruede Hagelstein, After Affair, Kristijan Molnar, Rajot, Goran Emkić, Luka Čikić, Ena Smajić i Adnoir.

 https://www.instagram.com/p/CrJfIZ5LDBT/ 

 

ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS

 EARLY BIRD ulaznice su dostpune u prodaji do 1. maja ili do isteka zaliha. Kupovinom ulaznica po EALRY BIRD cijenama pravite uštedu i do 45%. Požurite po svoju na www.gardenofdreams.ba/tickets!

Rezervišite datume i budite spremni da na festivalu Garden of Dreams 2023 plešete još luđe i sanjate još glasnije – DREAM LOUDER! 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content