Travel Weekly: Zašto je Bosna i Hercegovina najuzbudljivija destinacija na svijetu?

Ugledni britanski i svjetski poznati magazin za putovanja i turizam Travel Weekly objavio je tekst “Zašto je Bosna i Hercegovina najuzbudljivija destinacija na svijetu?”.

Na naslovnoj strani teksta našla se fotografija djevojke Sabine u narodnoj nošnji u selu Lukomir na Bjelašnici.

Fotografija je to poznatog sarajevskog fotografa Seada Šašivarevića koja se našla i na naslovnici magazina Furaj.ba nastala tokom prošlogodišnje škole fotografije, koja se pored Travel Weeklyja našla i u američkom istraživačkom i edukativnom centru za Narode i kulturno naslijeđe” (Folklife and Cultural Heritage) pri Smithsonian-ovom institutu.

Nije to prvi put da se u svijetu čuje za Seadove izvrsne fotografije, dijelio ih je i sam Leonardo DiCaprio u svojoj borbi za očuvanje bh. rijeka. A i fotografija Lukomira uskoro će se naći na izložbi u Japanu, o čemu također možete čitati na našem portalu.

Neotkriveni dragulj Evrope

U svom tekstu Travel Weekly navodi kako je Bosna i Hercegovina, izuzetno nepromijenjena i nevjerovatno lijepa zemlja, tiho je postala jedno od najrazličitijih i egzotičnih igrališta za putnike u Evropi.

“Zemlja je zelena, planinska, bogata biodiverzitetom i rijetko naseljena, gdje se može uživati u dugim vrućim ljetima i snijegu za skijanje u zimskim mjesecima. Životna kultura bogata je i raznolika kao i nevjerovatna historija regije.

Uz globalno značajne prirodne i historijske atrakcije, uključujući tri mjesta koja su pod zaštitom UNESCO-a, relativno jeftin kvalitetan smještaj, profesionalnu i inovativnu lokalnu turističku industriju, BiH može ponuditi vrijedna, nezaboravna iskustva putovanja za širok raspon segmenata putovanja”, navodi se u tekstu.

Obuka stranih vodiča

Link sa teksta vodi vas na prvu bosanskohercegovačku akademiju za online putničke agente koja će biti obučeni za bolje razumijevanje i upoznavanje Bosne i Hercegovine kao destinacije i potencijala koji nudi.

“Spakirali smo zanimljive, informativne i korisne informacije u 15 modula koji govore o destinacijama, imovini, iskustvima zemlje i možda najvažnije – jedinstvenosti destinacije”, naveli su iz Akademije.


https://furaj.ba/dev2/upoznaj-bosnu-i-hercegovinu-kroz-100-izazova-bih-bucket-list-challenge/

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content