Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetitelja

  Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetitelja

  Novu 2019. godinu desetine hiljada posjetitelja u Budvi dočekali su uz Dinu Merlina.

  Prema riječima organizatora, Turističke organizacije općine Budva, prve tri noći u Budvi bile su samo fantastična uvertira za ono što je uslijedilo sinoć, kada je s impozantne bine ispred zidina Starog grada desetinama hiljada posjetitelja zapjevala jedna od najvećih zvijezda iz ovog dijela svijeta – Dino Merlin, i napunio glavni gradski trg do posljednjeg mjesta.

  – Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete da očekujete nešto potpuno novo – najavio je Dino pred početak koncerta i održao obećanje.

  Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dine, veselog, raspoloženog za kontakt s publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao preko dva sata i zaista “dao sve od sebe”, te uz raskošni vatromet uveo budvanske posjetitelje, većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore u Novu 2019. godinu – saopćeno je iz Turističke organizacije općine Budva.

  U ponoć je Merlin poručio: “Svim dobrim ljudima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće i uspjeha u godini i godinama koje dolaze”, a njegova svjetska turneja „Hotel Nacional“, koju je u protekle četiri i po godine posjetilo preko 900 000 posjetilaca svečano se završila upravo novogodišnjim koncertom u Budvi.

  Bio je to još jedan trijumf Dine Merlina, koji je ponovo iznenadio na najbolji mogući način i još jednom podignuo nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček u jednom od najatraktivnijih turističkih dragulja Jadrana. I ovog puta publika je sa sobom ponijela dio Merlinove čarolije koju će dugo pamtiti.