Trijumfom u Budvi Dino Merlin okončao turneju od 900.000 posjetitelja

Novu 2019. godinu desetine hiljada posjetitelja u Budvi dočekali su uz Dinu Merlina.

Prema riječima organizatora, Turističke organizacije općine Budva, prve tri noći u Budvi bile su samo fantastična uvertira za ono što je uslijedilo sinoć, kada je s impozantne bine ispred zidina Starog grada desetinama hiljada posjetitelja zapjevala jedna od najvećih zvijezda iz ovog dijela svijeta – Dino Merlin, i napunio glavni gradski trg do posljednjeg mjesta.

– Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete da očekujete nešto potpuno novo – najavio je Dino pred početak koncerta i održao obećanje.

Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dine, veselog, raspoloženog za kontakt s publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao preko dva sata i zaista “dao sve od sebe”, te uz raskošni vatromet uveo budvanske posjetitelje, većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore u Novu 2019. godinu – saopćeno je iz Turističke organizacije općine Budva.

U ponoć je Merlin poručio: “Svim dobrim ljudima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće i uspjeha u godini i godinama koje dolaze”, a njegova svjetska turneja „Hotel Nacional“, koju je u protekle četiri i po godine posjetilo preko 900 000 posjetilaca svečano se završila upravo novogodišnjim koncertom u Budvi.

Bio je to još jedan trijumf Dine Merlina, koji je ponovo iznenadio na najbolji mogući način i još jednom podignuo nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček u jednom od najatraktivnijih turističkih dragulja Jadrana. I ovog puta publika je sa sobom ponijela dio Merlinove čarolije koju će dugo pamtiti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content