Unikatni Ibis Styles hotel u Sarajevu

Nedaleko od centra grada, i u blizini Međunarodnog aerodroma, smještena je prelijepa zgrada unikatnog dizajna – Ibis Styles hotel.

Hotel Ibis Styles Sarajevo dio je jedne od najvećih svjetskih grupacija AccorHotels, koji spada u kolekciju ekonomskih, primarno gradskih hotela prepoznatljivih po razigranim, modernim enterijerima prožetim notom humora, a koji prate specifične teme, uglavnom vezane za duh urbane zajednice u kojoj se nalaze.

Po svemu što nudi hotel je zaista jedinstven u šarolikoj gradskoj ponudi. Već po samom ulasku u hotel osjetit ćete nevjerovatnu energiju, a to je zbog toga što je ovaj hotel posvećen upravo zdravlju i zdravim navikama – pa se tako u hotelu ne puši i služe se zdravi specijaliteti i bezalkoholni napici.  Ako vam je potreban odmor i povratak energije, u ovom hotelu uspjet ćete u naumu uz  Spa tretmane i  sportske ponude. Boravak ovdje bit će baš kao u „zdravom snu“.

Foto: Ibis Styles Sarajevo

Pored jedinstvene ponude, uživat ćete i u prekrasnom enterijeru hotela inspiriranim Sarajevom i tradicionalnim zimskim sportovima grada, u kojem su se na veoma maštovit i šarmantan način spojili simboli Istoka i Zapada, tradicionalnog i modernog, baš onako kako se doživljava i sam glavni grad BiH. Dizajn hotela predstavlja svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element simbolizira nešto što imamo u gradu, kao što su bosanski ćilimi, Zimske olimpijske igre, dok novi elementi simboliziraju novi pokret, tako da je ovaj hotel, na neki način, prolaz u Sarajevo za turiste.

Hotel se nalazi na idealnoj i veoma pristupačnoj lokaciji za goste koji odsjedaju u hotelu da bi uživali u Sarajevu, ali i za kompanije – blizu gradskog prijevoza, blizu centra grada i omiljenog izletišta Vrela Bosne i Ilidže gdje možete potražiti spas od ljetnih vrućina. Ima ukupno 181 sobu, a neke od njih se mogu pohvaliti king size krevetom za nevjerovatan odmor kao iz filmova.

Posjeduje i konferencijske kapacitete za više stotina ljudi koje se mogu prilagoditi malim prijemima ili velikim događajima, a moderan i razigran dizajn dvorana okupanih prirodnom svjetlošću rasplamsat će dobro raspoloženje ili kreativnu energiju na vašem događaju! Najbolji su to konferencijski kapaciteti u glavnom gradu koji mogu primiti do 800 gostiju, stoga su vrlo privlačni i za kompanije.

Već u prizemlju hotela će vas oduševiti Ibis Cake Gallery  gdje jesve posebno i drugačije.

U ponudi hotela je i prostrani restoran nostalgičnog naziva „1984“ u kojem vas dočekuje Vučko sa cjelodnevnom a la karte ponudom, a vrhunac gastronomske ponude ovog hotela je panoramski bar sa 60 sjedećih mjesta na XV i posljednjem spratu hotelskog tornja.

U „Igman baru“ se kroz velike staklene portale i uz jedinstven dizajn kao u ostatku hotela pruža pogled na urbanu panoramu Sarajeva i olimpijsku planinu po kojoj je dobio ime, a u njemu možete uživati u interesantnoj ponudi hrane i pića, jer su na meniju posebno osmišljeni “lunch paketi” i selekcija zdravih čajeva i bezalkoholnih napitaka. Otvoren je za dnevne posjete.

Terasa “Igman bara”; Foto: Ibis Styles Sarajevo

Hotel još nudi i boravak u javnim prostorima, te neizostavni Spa centar u kojem možete uživati u bazenu, sauni, fitness centru ili se počastiti masažom.

Rezervirajte svoj odmor na vrijeme i upoznajte Sarajevo.

Ibis Styles Sarajevo

Dzemala Bijedica 169 A, Sarajevo 71000

 
Telefon: 033 483-900
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content