Upoznajte mističnu planinu Vitorog!

Vitorog je planina koja se nalazi između Glamoča, Šipova i Kupresa sa najvišim vrhom Velikim Vitorogom (1906 mnv). Šarenolikog je biodiverziteta, sa kraškim i šumskim područjima, daleko od saobraćajnih komunikacija, sačuvala je svoju unikatnost. Na samom vrhu se nalazi objekat centra veze bivše JNA.

Foto: Afan Abazović
  • ORGANIZATOR: “Azimuth 135” Zenica
  • VRIJEME I MJESTO POLASKA: nedjelja, 05. septembar 2021. godine, 05:00, bočni ulaz kod Čaršijske džamije, ispod RK “Bosanka” u Zenici.
  • TEHNIČKI PODACI O TURI:

– autobuskom linijom:

Zenica – Novi Travnik – Bugojno – Kupres – Šemenovci i nazad

– planinarska ruta: s. Šemenovci – Mali Vitorog – Veliki Vitorog nazad istom rutom

– dužina pune planinarske rute: 25 km

– trajanje: cjelodnevna

– kondiciona zahtjevnost: K3 – TEŠKA!!

– tehnička zahtjevnost: T1 – NEZAHTJEVNO

  • OPREMA: GLEŽNJERICE ILI DUBOKE PATIKE, ruksak, presvlaka, slojevita odjeća, zaštita od kiše, vjetra i sunca (!!!), baterijska lampa.
  • HRANA I VODA: Vode najmanje 3 litra! Podijeliti vodu u najmanje dva dijela, od kojih će se, tokom planinarske ture, jedan ostaviti za povratak na dogovorenom mjestu. Ne postoji izvor na ruti. Hrana iz ruksaka.
  • TROŠKOVI:

– 35,00 BAM/osobi

  • INFORMACIJE I PRIJAVE: 062/107-719 (SMS/Viber/WhatsApp poruke).

Klikom na opciju “Idem” ili “Zainteresovan” na Facebooku niste prijavljeni. Prijava se vrši preko gore navedenog kontakta.

Broj učesnika je ograničen. Poštovanje higijensko-epidemioloških mjera obavezno (maske u busu, distanca u koloni)

NAPOMENE: Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata navedeni program, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana ture, odluka i uputa vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ture u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl).

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content