Velika posjećenost, izvrsni govornici i predstavljanje noviteta u industriji obilježili 9. FMCG RETAIL SUMMIT

Jučer je u Sarajevu održan 9. FMCG RETAIL SUMMIT, konferencija koja na jednom mjestu okuplja vodeće kompanije iz ove industrije, najveće retailere, ali i predstavnike pratećih djelatnosti. Prilika je ovo da se razmjene iskustva, usvoje uspješne prakse, ali i prezentuju trendovi, inovacije i noviteti.

Programski dio bio je podijeljen u četiri bloka, tokom kojih su govornici, iznijeli niz važnih informacija, istraživanja i podataka, te na taj način sveobuhvatno predstavili kretanja u retailu. Fokus je bio na promjenama potrošačkih navika, izazovima pred kojima se nalaze maloprodajni lanci, poslovanju u vrijeme umjetne inteligencije… Veliko interesovanje učesnika izazvao je panel sa predstavnicima vodećih retailera u BiH, ali i panel o kategoriji toplih napitaka.

„Svake godine pomjeramo granice, i pokušavamo ovoj izuzetno važnoj i jakoj industriji uvijek ponuditi više, samim tim da je broj učesnika premašio 500 i da su se gotovo svi zadržali do samog kraja, očigledno je da je konferencija zadovoljila očekivanja. 10. jubilarni Summit će ponuditi posebno iskustvo i program, koji je već u pripremi“, rekao je Rešid Muratović, glavni i odgovorni urednik InStore magazina i organizator događaja.

9. FCMG RETAIL SUMMIT održan je, tradicionalno, bez duhanskog dima uz mogućost korištenja alternativa za zagrijavanje duhana – IQOS. Brend IQOS je u svom prodajnom kutku upriličio i naučnu demonstraciju koja praktično pokazuje razliku između dima cigarete i aerosoli koji se oslobađa korištenjem sistema za zagrijavanje duhana.

Ove godine specijalno priznanje za Doprinos razvoju FMCG industrije dodijeljeno je tokom svečane večere, koja je organizovana 13. marta ususret Summitu, a priznanje je dobio Rasim Memagić, direktor kompanije Alma Ras.

Sada već tradicionalno  u sklopu programskog dijela, dodijeljena su i priznanja najboljim category managerima.

Oni koji su svojim zalaganjem i predanim radom zaslužni za uspješan rad i postizanje izvrsnih rezultata u cjelokupnom retail lancu  nagrađeni su priznanjima:

-Enida Redžić, category manager Sve za dom iz kompanije Bingo;

-Ivona Suljuzović, vodeći specijalist za upravljanje kategorijama u HOLDINA d.o.o;

-Đenana Alić, voditelj područja regija Adria u kompaniji dm BiH;

-Elma Bujak, category manager za Kategoriju osnovnih životnih namirnica i namirnica za pripremu jela u kompanijama Konzum i Mercator;

-Dženan Baličevac, category manager Kategorije tehnika, kućanski aparati, uradi sam, auto asortiman i namještaj, u kompanijama Konzum i Mercator.

Pored priznanja istaknutim category managerima, dodijeljene su i nagrade za predstavnike trgovačkih lanaca, a u ime svih zaposlenih, simboličnog naziva “Naši heroji”, za svakodnevni trud i nastojanje da kupcima pruže što bolju i kvalitetniju uslugu.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su:

Suada Bašić iz kompanije Bingo;

Marijana Kutle iz kompanije dm BiH;

Jasmina Jamak iz kompanije Mercator;

Damir Nikić, iz kompanije Energopetrol;

Adem Trnka, iz kompanije Konzum;

Marinko Marjanović, iz kompanije Holdina.

Organizator ovog događaja je marketinška agencija Altermedia i InStore magazine.

Sponzori i prijatelji konferencije:

Generalni  pokrovitelj: Ovnak i Ziaja

Zlatni sponzori: Monri payments, Nelt, Pepsico

Oficijelno vozilo: AC Blok – Peugeot

Retail partneri: Bingo, Konzum, dm BiH, INA i Energopetrol, Mercator

Veliki sponzor: Grand Kafa Black’n’Easy, Franck, Mliječna Industrija 99 d.o.o, Infostudio

Prijatelji projekta: Dr. Oetker, Jeruzalem Ormož, Podravka, Hercegovina Produkt, Meggle, POLI, Mlinar BiH, NSoft, Mastercard, Argeta, AENO Bosna i Hercegovina, GRAWE osiguranje Sarajevo, Menprom, Mak Zara, Sara voda, ODM Collections, Nostro, NLB Banka Sarajevo, Vitaminka, Richards, Bariba.

Medijski pokrovitelji: Akta, Dnevni avaz, Azra, Pink BH, Nova BH, ATV, Business magazine, Ladies in, Zdravi portal, RTV USK, InStore magazine, Urban magazine, O-više od klika, Dnevni list, O kanal, Faktor, Dobar dan, RSG radio, Furaj.ba, Hayat, UNA, FBL, Poduzetnice, Led media, Total Media, Max media, Nova Oprema, Metromedia.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content