Vučko Trail: Jedna od najljepših trail trka u junu na Bjelašnici

Vučko Trail je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih brdskih – trail trka, koja ove godine doživljava svoje četvrto izdanje na planinama Bjelašnici i Visočici, na čijem se startu, 22. juna 2019. godine očekuje preko 600 takmičara.

U organizaciji planinarskog društva Željezničar, Vučko Trail donosi ustvari čak tri različite trke, odvojene po dužinama, na različitim stazama i s različitom težinom, od najkraće, prilagođene rekreativcima, duge 13 km do najduže trke koja će trkače voditi kroz čak 63 km prelijepim pejsažima i preko dvije bosanskohercegovačke planine.

Svoje učešće na četvrtom izdanju Vučko Traila do danas je potvrdilo 280 takmičara iz 12 zemalja svijeta. Rok za “early bird”, odnosno rane uplate je 4. mart., do kada se takmičari i rekreativci mogu pod povoljnijim uslovima prijaviti za ovu brdsku trku, te ostvariti popuste i do 40% na startne pakete.

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da se prijave i trče Vučko Trail 2019, jer su staze, kao i uvijek, prilagođene formi i fizičkim mogućnostima svih trkača, te su postavljene tako da se sa njih pruža pogled na neke od najljepših prirodnih prizora u okolini Sarajeva i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na www.vuckotrail.ba i Facebook stranici trke www.facebook.com/VuckoTrail

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content