Winterhana market & fun zone na Bjelašnici

  Winterhana market & fun zone na Bjelašnici

  U periodu od 28. decembra 2018. do 28. februara 2019. godine, sve posjetioce očekuje bogat gastro, sportski, rekreativni i zabavni sadržaj za cijelu porodicu. 


  Na Bjelašnici po prvi put svečano je otvorena kulturno-sportska manifestacija pod nazivom „Telemach Winterhana market & fun zone“, u okviru koje će posjetioci Bjelašnice moći uživati u besplatnim sportskim i kulturnim događajima.

  U ograđenom dijelu prostora postavljene su drvene kućice za prodaju suvenira, hrane i pića.

  Zimska čarolija u centru Bjelašnice sadržavat će FUN zonu i klizalište za djecu od 5 do 18 godina. Osim termina klizanja i škole klizanja, organizovati će se i posjete učenika iz osnovnih škola širom BiH, te vesele zabave u organizaciji sponzora.

  U okviru besplatnih sportskih aktivnosti, djeca od 12 do 18 godina moći će prisustvovati školi hokeja, a posjetioce očekuje i hokej turniri te mnoge zabavne igre. Pored toga u saradnji sa dječjom sportskom školom Proacademia, djeca uzrasta od 5 do 8 godina moći će pohađati ski & snowboard školu u kojoj će roditelji moći ostaviti djecu certificiranim učiteljima skijanja i bordanja.

  U sklopu fun zone nalaziti će se i dječiji paviljon u kojem će se svakodnevno organizovati igre, zabavne aktivnosti, te kreativne radionice uz nadzor odgajatelja.

  Posjetioci će također imati priliku testirati te naučiti osnove sigurne vožnje na obezbjeđenom poligonu za QUAD & Snowmobile, sve to potpuno besplatno.