Za žene na pragu 50-ih: Otvorite ”Kutija Nađe Kan”

U „moru blogova” koji su nam danas dostupni pojavio se još jedan. Ono što ga čini drugačijim od ostalih je činjenica da ga ne piše djevojka od 18, ili mlađa žena od 20 ili 30 godina, nego zrela žena na pragu pedesetih.

Blog pod nazivom ”Kutija Nađe Kan” je, kako i sama autorica kaže, blog o svemu i svačemu, ali za dame 50+. Do sada smo na njemu mogli pročitati; kako se možemo promijeniti, kako raditi na sebi, kako smršati, ali i kako sebi napraviti dizajnerske tene, kao i o dilemi da li su žene od 50+ stare za modu. Nažalost, prema istraživanjima manji broj žena ove dobi uopšte koristi društvene mreže poput Facebooka ili Instagrama, i zato je Džana pisanjem bloga odlučila približiti se ženama koje su sada ”u najboljim godinama” i ohrabriti ih u kreiranju zanimljive online zajednice. Napominje i da je obična žena, koja ima običan posao. Ništa važno niti glamurozno. Ali, mišljenja je da svojim razmišljanjima i savjetima može pomoći ženama u različitim situacijama koje ih prate u životu ili dati im ideju za razne interesantne stvari koje mogu kreirati same.

”Nije mi namjera pisanjem biti samo neka sociološka podrška ženama koje u ovim godinama prolaze možda slične stvari. Kažem možda, jer naša životna iskustva su ipak različita, individualna. Ali ako nekome mogu pomoći svojom iskrenom pričom i savjetom, drago mi je da ih otvoreno podijelim sa damama koje zaniteželjno „otvore moju kutuju“. A kada je otvore, onda će vidjeti da nudim i nešto novo. Ono što je, po meni, benifit mog bloga jeste, da nudim i konkretne upute za stvari tipa ”uradi sam” ili savjete na koji način svoj hobi žene mogu pretočiti u nešto što im može donijeti i finansijsku korist. Također, željela sam progovoriti i o stvarima koje se vrzmaju po glavama žena u ”najboljim godinama” :)“, otkriva Džana.

A ženama u „tim godinama“ različite stvari vrzmaju se po glavi, te u nastavku Džana najavljuje nove teme kao što su klimaks, ljubav, unikatni odjevni predmeti, kuhanje, uradi sam….

Osim bloga, ima i svoju FB stranicu – Kutija i instagram profil – Nadja Kan. Pod jednim nazivom, ”Kutija Nađe Kan”, uspjela je uvezati stranicu, instagram profil i blog.

Pratite je na svim kanalima jer sigurni smo da vas u budućnosti očekuje mnogo interesantnih tekstova namijenjenih ženama 50+.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content