Zabavni park “Sunnyland” na Trebeviću

Zabavni park “Sunnyland” na Trebeviću

Alpine roller coaster glavna je atrakcija zabavnog parka Sunnyland, no mnogo je i drugih zanimljivih sadržaja koji čekaju na vas i cijelu vašu porodicu

DSC_4699

Sunčana strana zabave

Prostirući se na površini od oko 16.500 kvadratnih metara, prvi zabavni park sjajnog koncepta usklađenog s evropskim standardima u Bosni i Hercegovini nalazi se na Zlatištu udaljenom samo desetak minuta od centra Sarajeva.

Jedinstven sadržaj za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona, čiji je highlight adrenalinski alpine coaster, glavni je adut Sunnylanda koji direktno doprinosi boljoj turističkoj ponudi grada. O kvaliteti glavne atrakcije namijenjene svim generacijama govori i činjenica da je njen dobavljač njemačka kompanija Wiegand, svjetski lider u proizvodnji alpine coastera.

Maksimalna brzina koju vozilo na alpine coasteru dužine 600 metara može razviti je 40 kilometara na sat. Brzina se  može prilagoditi pomoću poluge fiksirane na vozilo. Cijena jedne vožnje je 5 KM.

Alpine coaster dostupan je tokom cijele godine, a smješten je na padini okrenutoj prema Sarajevu pa tokom vožnje možete uživati u prelijepom pogledu na grad.

IMG_2020

 

Sunnyland čine tri objekta, šetalište i jezero s vodoskokom. U glavnom objektu smješteni su restoran, caffe slastičarna i aktivne igraonice za djecu, te suvenirnica.

Okruženi zelenilom, šetajući na svježem zraku po cijelom zabavnom parku upoznat ćete se sa svim sadržajima i odlučiti da li najbolju zabavu – vožnju alpine coasterom – ostaviti za kraj. Ili, ipak, nestrpljivo krenuti odmah na start!

14731187_1605134123123609_6076016379768901720_n

Kulinarska umijeća

Za vas i porodicu, grupu prijatelja, poslovnih ljudi na team buildingu ili, jednostavno, ljubitelje adrenalina, Sunnyland je osigurao savršen ambijent za predah uz napitke ili ručak. Restoran “Oxygen” s predivnim pogledom na grad i pažljivo biranom gastronomskom ponudom, idealno je mjesto za odmor. Ambijentom dominiraju prirodni materijali i pažljivo birani detalji, što sve skupa doprinosi opuštajućoj atmosferi. Roditelji se mogu opustiti uz lagani ručak, dok se djeca uz pratnju animatora zabavljaju u nekoj od unutrašnjih i vanjskih igraonica.

Ovo je mjesto gdje ćete moći probati neke od mnogobrojnih delicija i slastica koje pripremaju vrhunski kulinarski majstori, a sve to po pristupačnim cijenama. Doručak u Oxygenu uz bogati salat bar, svježe cijeđene sokove i brzu uslugu, odličan je početak novog dana. Dnevna ponuda svježih i ukusnih gotovih jela upotpunjena je i posebnim specijalitetima poput steakova, burgera, šiš ćevapa. Za ljubitelje roštilja posebna preporuka su “čudesa od mesa” spravljena na drvenom uglju, no ne propustite ni poseban užitak za cijelu porodicu – ukusnu pizzu iz krušne peći.

Vrijedi također znati da u Sannylandu najprije možete bezbjedno parkirati automobil na parking prostoru sa 100 raspoloživih mjesta.