Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Zobene kaše: Idealne za brz i zdrav doručak
 Zobene kaše: Idealne za brz i zdrav doručak
Foto: Pixabay - StockSnap
Kuhinja

Zobene kaše: Idealne za brz i zdrav doručak

by Furaj.ba 4 min read

AA

Zobena kaša odličan izbor je za doručak jer je zob žitarica izuzetno bogata bjelančevinama, mineralima, vitaminima i aminokiselinama.

 

                                                                                

Foto: Pixabay – StockSnap

Zobena kaša sa čokoladom i šumskim voćem

Sastojci:

kašika chia sjemenki + oko 4 kašike vode

500 ml zobenog ili bademovog mlijeka

100 g zobenih pahuljica 

kašikica kakaa u prahu

kašikica meda

Oko 50 g šumskog voća (borovnice, maline)

Priprema:

Namočite chia sjemenke kako bi nabubrile dok pripremate kašu. Potom ih stavite u zdjelu, prelijte vodom, promiješajte i ostavite deset minuta. Ugrijte mlijeko zajedno s kakaom! Kad provri dodajte zobene pahuljice koje trebate kuhati do željene gustoće na laganoj vatri uz povremeno miješanje i pazeći da ne iskipi. Kad bude gotovo, dodajte med i chia sjemenke, promiješajte pa ukrasite šumskim voćem i uživajte!

Zobena kaša s jabukama i cimetom

Sastojci:

jabuka

60 g zobenih pahuljica

1/2 kašikice cimeta

150 ml zobenog mlijeka

kašikica kokosovog ulja

Priprema: 

Jabuku ogulite i narežite na kockice. Na tavi zagrijijte kokosovo ulje pa dodajte jabuke.  Dinstajte ih dok ne omekšaju, pa dodajte cimet i promiješate pa ostavite poklopljeno sa strane. Ugrijte mlijeko, zatim dodaje zobene pahuljice. Kad se skuhaju, dodajte jabuke u cimetu i sve promiješajte! Možete dodati i med!

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Lavanda – recepti za savršeno ljetno osvježenje

Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih

Adresar Bosna i Hercegovina Bosna i Hercegovina

Reumal: Drugo ime za zdravlje i relaksaciju

Već decenijama fojničko lječilište Reumal je zahvaljujući čudesnoj djelotvornosti radioaktivne

Furaj Planetom Kuhinja

Najukusniji hljeb od banane

Ukoliko imate banana koje su već pomalo gnile, predlažemo da

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.