Ankora Gaming prvi bh. klub u prestižnoj Esports Balkan Ligi

Organizator regionalne balkanske LoL lige Fortuna Esports je i oficijelno potvrdio informaciju da su nakon uspješnog dogovora o kupovini slota i zvanično dobili licencu da od naredne sezone nastupaju u najvećoj Esport ligi na Balkanu.

Prije šest mjeseci ispred IT kompanije Ankora, osnovali su League of Legends gaming tim, prvi profesionalni Esports tim u BiH, a kao što su prethodno najavljivali primarni cilj im je bio takmičenje u EBL-u, najvećem regionalnom gaming takmičenju.

Poslije niza uspješnih rezultata koje su postigli na domaćim i međunarodnim turnirima, stigla je zvanična vijest ispred Fortuna Esports da su prva Esport organizacija iz Bosne i Hercegovine koja će se takmičiti u ovoj prestižnoj organizaciji. 

Nakon ostvarenih svih potrebnih uslove za učešće u ovom takmičenju, preuzeli su mjesto i licencu u ligi od rumunske ekipe Nexus. 

Esports Balkan Liga je dio Riotovog sistema evropskih regionalnih takmičenja, osnivača globalno popularne League of Legends igre. Liga se sastoji od osam ekipa sa područja Balkana koje tokom dvomjesečnog ligaškog takmičenja i play-offa se bore za nagradni fond od 20.000 eura. Nakon velikog finala play-off dijela koji se održava u Beogradu, najbolja ekipa nastavlja svoj put ka tituli prvaka Europe.

“U 11-tu sezonu EBL prvenstva ulazimo sa željom da se predstavimo i dokažemo u što boljem svjetlu”, navode iz Ankore

Nova sezona počinje krajem januara, a direktan prenos možete pratiti putem Fortuna Esports YouTube kanala i Sport Klub Esport TV.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content