Jeftini letovi iz Banja Luke za Brussels, Memmingen i Stockholm

  Jeftini letovi iz Banja Luke za Brussels, Memmingen i Stockholm

  Međunarodni aerodrom Banja Luka u tekućoj godini ostvario je saradnju s irskom avio kompanijom Ryanair, jednim od najvećih evropskih niskotarifnih avioprevoznika. Time je BiH postala njihova 37. zemlja saobraćanja.

  Od kraja oktobra, dva puta sedmično, počinje s redovnim linijama iz Banje Luke za Brussels, Belgija, Memmingen, Njemačka, i Stockholm, Švedska. U Brusselsu avion slijeće na aerodrom Charleroi, u Memmingenu na aerodrom nazvan po ovom gradu, te u Stockholmu na aerodrom Skavsta.

  Cijena karte je od 19,99 EUR. Karte se kupuju na oficijelnoj stranici kompanije Ryanairwww.ryanair.com.

  A koliko će se redovne linije odraziti na turizam Banje Luke, RS-a i BiH upitali smo Anu Lakić, višu stručnu saradnicu za turizam u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

  “Smatramo da će ovo biti veliki podstrek za rast turističkih dolazaka i noćenja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, te da će na ovaj način svi turistički subjekti i drugi indirektno vezani za turizam osjetiti koristi od uvođenja ovih letova. Turistička organizacija RS-a zajedno s Turističkom organizacijom Banje Luke i Međunarodnim aerodromom u Banjoj Luci dat će sve od sebe da na što bolji način promoviše destinacije Srpske kako bi se što veći broj turista odlučio za posjetu Banjoj Luci i regiji. U toku su već određene promotivne aktivnosti s kompanijom Ryanair, a isto tako su i planirane promocije u Belgiji, Njemačkoj i Švedskoj, gdje ćemo predstaviti naše destinacije i turističku ponudu.”