Brus na Trebeviću, mjesto za odmor i rekreaciju za cijelu porodicu

Brus na Trebeviću, omiljenom sarajevskom izletištu, predstavlja idealno mjesto za rekreaciju i užitak u dobroj hrani i druženju.

Ovaj kompleks se nalazi nedaleko od izlazne stanice sarajevske žičare, tako da se iz centra Sarajeva ovdje stiže za nekoliko minuta.

PLANINSKI RESTORAN

Prirodno i kulturološko bogatstvo samog terena uslovilo je da restoran Brus ima smjernice planinskog restorana u kojem se možete odmoriti, družiti i prvenstveno lijepo osjećati. Restoran posjeduje četiri ljetne bašte smještene ispod stabala dugogodišnjih borova u čijoj gastronomskoj ponudi možete birati između domaće i internacionalne kuhinje. Ovdje će sigurno miris borove šume i mirisi spremljenih jela probuditi sva vaša osjećanja.

Osim ugodnog boravka u restoranu, posjetitelji mogu uživati i u šetnji šumskim stazama ili roštiljanju na više od deset natkrivenih roštilj mjesta kapaciteta do deset osoba i jednim mjestom kapaciteta do pedeset osoba. Avanturisti mogu koristiti planinske bicikle i adrenalin park, a gostima su na raspolaganju i paintball teren, kao i teren za košarku i odbojku.

BOGAT SADRŽAJ ZA DJECU

Ako se odlučite za dolazak s vašim mališanima, bit će to odličan izbor! Moći ćete na njih motriti dok uživaju igrajući se u igraonici koja je locirana pored najveće ljetne bašte restorana Brus, a nudi sadržaje pogodne za igru uzrasta od tri do 13 godina. Gumeni dvorac, klackalice, ljuljaške, tobogani i trampoline držat će pažnju vašim mališanima i učiniti da im boravak u prirodi ne bude dosadan, a svaki momenat proveden u ovom kompleksu je nezaboravan. Također, djeci su na raspolaganju i autići na baterije u kojima mogu uživati u vožnji po Brusu. Jedna od atrakcija Brusa je i ZOO vrt s brojnim domaćim životinjama, a za one najmlađe tu je i poni za jahanje.  

Za višednevni boravak na Brusu pogodni su bungalovi koji su izolovani od kompleksa restorana tako da obezbjeđuju maksimalnu privatnost gostima. Doživljaj na Brusu možete upotpuniti vožnjom turističkim vozićem u turi koja obilazi sve skrivene kutke ovog centra za odmor i rekreaciju. Vožnja traje 35 minuta sa zaustavljanjem u ZOO vrtu.

Čini se kao da ovdje ništa ne nedostaje, pa se tako već idući vikend uputite ka Trebeviću i iskusite sve čari Centra za odmor i rekreaciju Brus.

Autor: Samila Ivković

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content