di-go mješavine za brzo pripremanje ukusnog i zdravog hljeba!

Hljeb je osnovna životna namirnica za Bosance i Hercegovce. Osim uz čorbe, jela od mesa i povrća, mnogo je onih u BiH koji hljeb jedu uz supu, ali i tjesteninu, rižu i krompir – namirnice, koje se u ostatku svijeta, uglavnom jedu bez hljeba. 

Foto: Pixabay

U nekim dijelovima BiH hljeb je prva namirnica koja se stavlja na sto prilikom serviranja obroka, jer “u hljebu je nafaka”. 

Hljeb je neizostavan dio života Bosanaca i Hercegovaca, sastavni je dio proslava i tugovanja, za hljeb se mole, hljebom se zaklinju (“hljeba mi”), hljebom blagosiljaju, ali i proklinju.   

Sastavni je dio bosanskohercegovačke tradicije. Stoljećima unazad naći ćemo zapise o vrstama hljeba koje se prave u različitim dijelovima BiH – od sarajevskog somuna, banjalučke bijele pogače, krajiške maslenice, kiseljačke pogače. Njemački arheolog Emil Braun zapisao je da je u Bosni 1923. godine bilo između 900 i 1.000 pekara, a samo u Sarajevu između 180 i 200.  

Svjesni važnosti hljeba za Bosance i Hercegovce, ali i savremenog tempa života u kojem više ne možemo odvojiti puno vremena za pripremanje hljeba, di-go je pripremio svoju vrhunsku inovaciju. 

Uz di-go mješavine za hljeb, ne morate satima čekati da osjetite miris svježe ispečenog hljeba. Potrebno je samo da u di-go mješavinu za hljeb sipate vodu, pustite mašti na volju i gotovo!

Zahvaljući di-go mješavinama za hljeb, u samo tri koraka – uspi, promiješaj i ispeci – miris domaćeg hljeba će se širiti vašim domom. Bez ostataka brašna po kuhinji, bez ruku u tijestu, bez bojažljivog pogleda “da li je tijesto poraslo”. 

Prava, čista pekarska čarolija kod kuće!

Ono što je najbolje je da sa di-go mješavinama za hljeb, svako može postati vrhunski pekarski majstor, bez ikakvog napora. Ovaj hljeb uspijeva svakom od 15 do 95 godina!  Tim di-go stručnjaka i nutricionista razvio je vegansku formulu i kreirao ukusan i zdrav obrok bez aditiva dostupan svima.

U samo tri koraka – uspi, promiješaj, ispeci – možete uživati u savršenom domaćem hljebu čak i do pet dana. 

Sa mješavinama di-go imate savršen hljeb i druga dizana tijesta bez napora, za samo 60 minuta. 

di-go nudi mješavine za ljubitelje finog domaćeg hljeba, one koje vole okus multigrain kruha ili žele uživati u biranim mediteranskim notama.

Vrećica suhog kvasca od sedam grama u svakom pakiranju garantira savršeno dizano tijesto svaki put.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content