Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Italijanska šarlota – kolač koji se topi u ustima
 Italijanska šarlota – kolač koji se topi u ustima
Foto: Pixabay - moiranazzari
Kuhinja

Italijanska šarlota – kolač koji se topi u ustima

by Furaj.ba 2 min read

AA

Italijani imaju neodoljivo dobru kuhinju! Punoća okusa, sastojci koji se tope u ustima – jednostavno su majstori svog zanata.

Foto: Pixabay – moiranazzari

Među najpopularnijim receptima koji dolaze iz te prekrasne zemlje u obliku čizme je i onaj za jednostavan kolač koji se pravi za desetak minuta, a za kojeg sastojke obično imamo odmah u kući – šarlota od jabuka. Sočan je, a jeftin!

Sastojci:

• 180 g pšeničnog brašna

• 5 jabuka

• 130 g šećera

• 50 g putera

• 1/2 kesice praška za pecivo

• 2 žumanceta

• 130 ml mlijeka

• prstohvat soli

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli, zatim puter otopite na pari i polovinu otopljenog putera dodajte u prethodno umućenu smjesu. Potom dodajte mlijeko i miješajte, pa smjesi dodajte prstohvat soli, prosijano brašno i prašak za pecivo. Sve dobro pomiješajte. Smjesu onda naspite u kalup za pečenje obložen papirom. Isijecite oguljene jabuke na kriške, pa ih slažite na tijesto. Odozgo prekrijte preostalom polovinom otopljenog putera i pospite sa 3 kašike šećera. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta ili dok ne porumeni.

Bonus savjet: U smjesu možete dodati i cimeta, znate da odlično ide s jabukama, a prekrasan miris širit će se vašim domom.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

ITALIJANSKA KUHINJA – ŠTA JE TO?

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

20 Marta, 2023
Novosti

Turska domaćin globalne konferencije o održivom turizmu GSTC 2023

20 Marta, 2023
BiH ❤

10 razloga zašto posjetiti Mostar

18 Marta, 2023
Novosti

Ovog proljeća svi u Carpisa Mega Store u Importanne centru!

17 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Lavanda – recepti za savršeno ljetno osvježenje

Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih

Aktuelna ponuda putovanja

 Wizz Air – Letovi za Italiju od 4,99 EUR

Požurite i ne propustite priliku za još jedno putovanje jer

Zanimljivosti

Hotel u kojem možete boraviti za samo 1 euro ako pristanete na jedan uslov

Hotel iz Riminija u Italiji nešto je sasvim drugačije u

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.