Izložba remek-djela Karla Paržika kroz objektiv Eldina Imamovića u Pragu

U sklopu obilježavanja godišnjice smrti proslavljenog češkog arhitekta Karla Paržika, koji je iza sebe ostavio nemjerljiv doprinos urbanizaciji i izgradnji Sarajeva za vrijeme Austro-Ugarske, 16. juna u Pragu će biti upriličena izložba fotografija koja će prikazati vizualne prikaze Paržikovih remek-djela uhvaćene objektivom fotografa Eldina Imamovića.

 

Tuzlanski fotograf kojeg smo već predstavili u magazinu Furaj.ba prije nekoliko godina sasvim slučajno je otkrio ljubav prema fotografiji.

Zbog prirode posla puno putuje, stoga svaki momenat koristi da zabilježi nešto zanimljivo. Kako kaže, oduvijek je zaljubljen u Bosnu i Hercegovinu, stoga pokušava kroz svoje fotografije pokazati koliko je ona lijepa. Učestvovao je na nekoliko fototakmičenja na kojima su njegove fotografije zabilježile mnogo uspjeha.

Ovaj put donosi pregled Paržikovih remek-djela čija je kvaliteta posebno interesantna zbog toga što su snimljene mobitelom.

Podsjećamo, izložbu fotografija Paržikove arhitekture u Pragu imala je i fotografkinja Aida Redžepagić, o kojoj smo također pisali.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content