Jablaničko jezero na listi 100 najboljih plaža svijeta

Jednu sasvim nekonvencionalnu listu najboljih plaža svijeta sastavio je portal Beachatlas, te na nju uvrstio i plaže Jablaničkog jezera na 57. mjesto.

Foto: @rentaboatjablanica

“Jablaničko jezero u Bosni i Hercegovini poznato je po restoranima na jezeru u kojima se poslužuju jedna najboljih janjetina u svijetu, što je vidljivo i po uvijek punim parkiralištima. Kako je Jablaničko jezero put za većinu putnika na more, postoji narodna izreka: ‘Nisi bio na moru ako nisi jeo pečenu janjetinu na Jablaničkom jezeru’. Jezero je također popularno za kupanje, vožnju kajakom i kampiranje, a u blizini se nalaze i razni apartmani i hoteli”, naveli su iz Beachatlasa.

Prvih pet najboljih plaža u svijetu su: Bora Bora u Francuskoj Polineziji, južnoafrička plaža Boulders, Waikiki na Havajima, Copacabana u Brazilu te Maya Bay na Tajlandu.

Na listi su se našle i neke plaže iz regije: Bačvice u Hrvatskoj (21. mjesto), Sveti Stefan u Crnoj Gori (31. mjesto), Splavovi u Srbiji (50. mjesto), Viški podmorski tunel u Hrvatskoj (59. mjesto) te Bled u Sloveniji (75. mjesto).

Ljeto na Jablaničkom jezeru

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content