Janjetina je jako bogata okusima, ne treba joj mnogo začina, no izvrsno se slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom. Te je začine najbolje sitno nasjeckati pa njima natrljati meso i ostaviti ga preko noći u fržider. Uobičajena metoda dodavanja arome janjetini jest i pravljenje malih rezova na mesu u koje zatim utisnete režnjeve češnjaka ili grančice začinskog bilja.
Sastojci:
šest janjećih kotleta
tri glavice luka
pola paprike
120g šampinjona
jednakocka goveđe supe
30g brašna
malo soli
malo bibera
120g očišćenog mladog graška
Priprema:
Izrezati luk.
Razrezati papriku na rezance.
Očistiti šampinjone.
Ispržiti na ulju kotlete s jedne i sa druge strane. Na istoj masti dinstati samo 5 minuta luk, šampinjone i papriku.
Kocku za supu rastopiti u toploj vodi.
Povrće posuti brašnom, a onda zaliti supom i ostaviti za zavri.
Začiniti, dodati grašak i ostaviti da lagano vri 45 minuta.
Četvrt sata prije nego što jelo bude gotovo, staviti kotlete na povrće.
Poslužiti toplo.