Kako provesti Dan zaljubljenih u Sarajevu

Četrnaestog februara svake godine zaljubljeni obilježavaju svoj dan. U čast ljubavi ovaj dan provode sa svojim partnerima, daruju jedni druge poklonima i osmišljavaju vrijeme koje će provesti skupa.

I ove godine u Sarajevu će se održati nekoliko zanimljivih događaja povodom Valentinova, a evo koji su najinteresantniji:

Predstava „Omer i Merima – Balada o ljubavi“ u Narodnom pozorištu

Velika i nezaboravna ljubav dvoje mladih opisana u baladi „Omer i Merima“ bila je najveća inspiracija za kreiranje ove baletne predstave. Po prvi put na našoj baletnoj sceni imate prilu vidjeti jednu od najpoznatijih i najljepših bosanskohercegovačkih lirskih pjesama koja zasigurno spada u sam vrh najznačajnijih djela naše narodne poezije. Priča je to o čežnji, nadi i očekivanju nikada ispunjenog sna. Balada „Omer i Merima“ kao dragulj naše kulturne baštine sinonim je jednog vremena, ali i metafora jedne univerzalne i svevremene ljubavi.

Predstava počinje u 19:30 sati.

Koncert Darka Rundeka u Slogi

Darko Rundek, jedinstveni i omiljeni autor i izvođač svih generacija, nastupit će u kultnoj sarajevskoj Slogi na Dan zaljubljenih, 14.februara.

Bend pod nazivom Darko Rundek i Ekipa sa šest vrhunskih muzičara dolazi u Sarajevo nakon tačno dvije godine i rasprodanog koncerta u sklopu turneje Apocalypso now u Domu mladih. Bit će to opet noć za pamćenje, ovaj put u malo intimnijem prostoru za ograničen broj posjetilaca. Koncert počinje u 21 sat.

Predstava „Umri muški“ u Kamernom teatru – 30 godina igranja

Predstava „Umri muški“ je nastala davne 1990. kao diplomska predstava Tatjane Šojić, i od tada nije prestala puniti salu Kamernog teatra 55 i doživjela je preko 250 izvođenja postavši najizvođenijom bosanskohercegovačkom predstavom svih vremena. Nastala kao nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima, „Umri muški“ je, isključivo zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postala kultna predstava Kamernog teatra 55. Eva, Bruno i Mario u briljantnoj interpretaciji Tatajane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su tako junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali i po deset, petnaest ili dvadeset puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.

Predstava počinje u 19 sati.

Ljubavna (neformalna) trka 2K na Vilsonovom šetalištu

Svim ljubiteljima trčanja bit će drago da učestvuju na ljubavnoj utrci koja će startati u 20 sati na Mostu Suade i Olge (Vrbanja most). Okret je na mostu Bratstva i jedinstva (Pofalići). Prijave možete poslati na e-mail adresu deckiuplavom@gmail.com. Startnina je besplatna.

Dan zaljubljenih u Cinema Cityju

U okviru novog projekta #♥️MojeKino, multipleks Cinema City pokrenuo je i prvi događaj “Dan zaljubljenih u Cinema City-u”.

Repertoar filmova možete pogledati na ovom linku.

Besplatno klizanje za Valentinovo u Zetri

Povodom sjećanja na Olimpijadu i davnu 1984, u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo Olimpijski centar ZOI ’84 za Dan zaljubljenih, u petak 14. februara, poklanja besplatno klizanje u sarajevskoj Zetri.

Više na ovom linku.

Brojni sarajevski kafići i restorani također su pripremili specijalni program za Valentinovo, pa budite sigurni da ćete se dobro provesti na ovaj dan – uživajte i budite zaljubljeni!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content