Sarajevo za djecu

Sarajevo za djecu će uvijek biti zanimljivo. Igraonice, zoološki vrt, zabavni parkovi kao i brojni drugi sadržaji pružaju nezaboravne trenutke zabave za djecu, ali i mir koji roditelji pronalaze dok su njihovi mališani zbrinuti.  

Sunnyland – sunčana strana zabave

Foto: Sunnyland

Slikovita lokacija Zlatišta, deset minuta od sarajevskog centra, dom je fascinantnog zabavnog parka izgrađenog u skladu s najstrožijim evropskim standardima.  Glavna atrakcija zabavnog parka Sunnyland je alpine roller coaster, dužine 600 metara. Maksimalna brzina koju vozilo na alpine coasteru može razviti je 40 kilometara na sat. Dostupan je tokom cijele godine. U sklopu Sunnylanda nalaze se tri objekta, šetalište i jezero s vodoskokom. U glavnom objektu se nalaze restoran, caffe slastičarna i aktivne igraonice za djecu, te suvenirnica. 

Zoološki vrt – Pionirska dolina

Ovaj zabavni park idealno je mjesto za cijelu porodicu i služi kao omiljena vikend destinacija. Pored zoološkog vrta postoje i brojni drugi sadržaji. Mališani će se radovati vožnji malim vozićem, trampolini, autićima na struju, vrteški, autodromu,  gumenom gradu i adrenalin park. Kada se umore, predah mogu pronaći u parkovima s ljuljačkama, klackalicama i toboganima koji su uvijek puni djece. Pionirska dolina je bogata različitim hortikulturnim sadržajima, bogatom florom i faunom. Ukoliko ste ljubitelji životinja, možete vidjeti oko 39 životinjskih vrsta među kojima su lame, klokani, antilope, zebre, lav i lavica, tigar, jeleni, srne i mnoge druge životinje iz različitih dijelova svijeta.

Park “Safet Zajko”  – utočište za ljubitelje sporta i rekreacije

Centar “Safet Zajko”

Kompleks sadrži fudbalski teren, atletsku stazu, biciklističku stazu dužine 400 metara, teren za odbojku na pijesku, košarkaški teren, svlačionice, sprave za fitness na otvorenom, veliki broj dječijih igrališta, pješačke staze i 50 klupa za sjedenje, a od prošle godine proširen je za oko hektar uređenog parka. Tako je kompleks obogaćen novim sadržajima, pa su tu tenisko igralište, teren za stoni tenis i alpinistički trening park s umjetnim stijenama za penjanje.  U centralnom dijelu su fontana, šadrvan i ljetna pozornica oko koje su za vrijeme toplijih dana u godini postavljene ljetne bašte. Pored bogatog sadržaja i prirodnog okruženja, posjetitelji mogu predahnuti u jednom od dva ugostiteljska objekta.

Park Šuma prijateljstva 

Park “Šuma prijateljstva”; Foto: Općina Stari Grad

Djeca će sigurno uživati u čarima prirode u divnom parku „Šuma Prijateljstva“, koji se prostire na površini od preko šest hektara, sa pješačkim i biciklističkim stazama, amfiteatrom, spravama za vježbanje, šadrvanima, restoranom, konferencijskom salom, fontanama, suvenirnicom, vidikovacem, drvenim mostom, umjetnim jezerom, klupama za odmor i sa još mnogo toga. Važno je naglasiti da se unutar parka nalazi (pre)lijepo dizajnirano dječje igralište. Park se nalazi na Grdonju i udaljen je samo 5 km od centra grada.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content