Trebevička žičara – top atrakcija Sarajeva

BiH Bucket List Challenge

Izazov #5 – Popni se žičarom na Trebević

Najljepši način da stignete do Trebevića je „letom preko grada“. Udobno se smjestite u jednu od 33 gondole, iz kojih se pruža prekrasan pogled na Sarajevo i laganini, za samo osam minuta, na Trebeviću ste.

 

Trebević se ubraja u top turističke atrakcije Kantona Sarajevo kao i omiljeno izletište lokalaca. Slovi za pluća grada, pa Sarajlije ne propuštaju nijednu priliku da ugodne trenutke provedu šetajući ovom, 1627 metara visokoj planini. Osim prekrasne prirode, ovdje ćete pronaći također hotele, planinarske domove, zabavni park. Trebevićka žičara spada u najvažnije simbole Sarajeva.

Od 33 gondole, iz kojih se pruža prekrasan pogled na Sarajevo, pet je u bojama olimpijskih krugova – plavoj, crvenoj, žutoj, zelenoj i crnoj, jedna je u boji zastave BiH, a ostale su crne boje. Sa žičarom, čija se polazna stanica nalazi u ulici Hrvatin, putnici do popularnog izletišta stižu za nešto više od sedam minuta.

Foto: Furaj.ba

 

Foto: Samir Zahirović/Furaj.ba

Trebevićka žičara – cijene:

Za državljane BiH cijena karte u jednom smjeru iznosi 4 KM, povratna 6 KM, dok strani državljani jednosmjernu kartu plaćaju 20 KM, a povratnu 30 KM.

Doplata za bicikl i kućnog ljubimca u jednom smjeru iznosi po 4 KM. Prijevoz za djecu do sedam godina je besplatan.

Radno vrijeme Trebevićka žičara pogledajte OVDJE

NE PROPUSTITE

Na lokalitetu Zlatište, na putu prema Trebeviću, smješten je zabavni park Sunnyland sa svojim atrakcijama: alpine roller coasterom i vanjskim igraonicama, dok se nakon dvadeset minuta prijatne šetnje od Trebevićke žičare stiže do hotela Pino Nature.

 

BiH Bucket List Challenge

Izazov #5 Popni se žičarom na Trebević

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku sa žičarom u pozadini, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste se vi vozili žičarom.

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

                        

       

 

Zato što jedan članak nije dovoljan…

STARE SARAJEVSKE ČESME

VIJEĆNICA, DIVA MEĐU SARAJEVSKIM ZDANJIMA

ŽUTA TABIJA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content