Kamarija – Point of View, caffe s najljepšim pogledom na Sarajevo

  Kamarija – Point of View, caffe s najljepšim pogledom na Sarajevo

  Tiho i spokojno mjesto koje pruža savršen odmor od uobičajenog okruženja

  Poželite li se nakratko odmoriti i izmaknuti iz gužve sarajevskih ulica, a ipak ostati dovoljno blizu voljenom gradu, gledajući ga kroz potpuno drugačiju perspektivu, pravo mjesto za vas je Caffe Kamarija-Point of view. Takva mjesta su bile i sve kamarije u starim bosanskim kućama, intimni i zaštićeni porodični prostor na spratu kuće, namijenjen za druženja ukućana i bliskih prijatelja, s kojeg se uvijek pružao pogled na avliju. Samo se u ovom slučaju pogled pruža na bosanskohercegovačku prijestolnicu.

  KUĆICA NA DRVETU

  Prirodno okruženje i nesvakidašnji stil kućice na drvetu čine ovaj kafić privlačnim i drugačijim od ostalih. Ako Kamariju gledate iz grada, čini se kao da lebdi iznad stijena u strmini u blizini tabijskih zidina. No, tek kada sjednete na terasu vidite da je gusta bagremova i jasenova šuma, u kojoj je Kamarija sagrađena, dala i hladovinu gostima kao i oslonac samom objektu. Iako je konceptualiziran više kao otvoreni kafić, postoji i zatvoreni dio. Uživat ćete u lijepo osmišljenom i uređenom eksterijeru i interijeru. Ovo mjesto atraktivnijim čini i činjenica da je smješteno u ulici koja prolazi ispod poznate kasarne Jajce poznate po sceni iz kultnog filma Walter brani Sarajevo.

  U Kamariji možete provesti cijeli dan uživajući u gradskom krajoliku dok osjećate šum vjetra i slušate cvrkut ptičica. Panoramski pogled je veličanstven, pa je zbog toga Kamarija, osim brojnim Sarajlijama i turistima, omiljeno mjesto i fotografima. Tiho je i spokojno, nudeći savršen odmor od uobičajenog okruženja.

  ODLIČNO GOSTOPRIMSTVO

  Odlično gostoprimstvo i profesionalno osoblje čine ovo mjesto jako ugodnim za boravak. Ono što će vas dodatno oduševiti je pažnja koja se posvećuje odabiru vrste i kvalitete proizvoda. Specijaliteti lokala su žito sa šlagom i Mahsuzija kolači.

  Ako želite uživati u Sarajevu izdaleka u udobnosti mirnog i prirodnim hladom obavijenog mjesta, trebat će vam oko 15 minuta hoda od Vijećnice ili Sebilja.

  Autor: Samila Ivković, Fotografije: Emira Azganović, Furaj.ba