Kanu safari na rijeci Trebižat

BiH Bucket List Challenge

Izazov #92Upoznaj Trebižat na kanu avanturi

Poranite na čašćenje čudom – na kanu safari na rijeci Trebižat dok krmeljavo sunce pospanim prstima dotiče površinu vode. Čeka vas oprema, čamci, adrenalina taman koliko treba, skiperi i divan dan. Malo naporan, ali šta da se radi. Što se želi – teško nije.

 

Foto: Udruga Tajna prirode

Hercegovačka rijeka Trebižat duga je od svoga izvora u Peć-Mlinima do ušća u Neretvu u Strugama, ukupno 51 kilometar. Odlazak na kanu safari na rijeci Trebižat biće vam najljepša avantura ljeta.

Rijeku s devet imena, čiste i bistre vode, krivudavog toka i laganih brzaca najbolje ćete upoznati odlučite li se na kanu safari, interesantnu turističku atrakciju koju organizira čapljinska Udruga “Tajna prirode”.

Foto: Furaj.ba

Čudo flore i faune

Na samom početku ovog nesvakidašnjeg putovanja, rijeka je tiha i mirna. No, sa približavanjem ušću postaje brza i uzbudljiva. Temperatura vode u ljetnim mjesecima iznosi oko 20 stepeni, pa je odlična i za one osjetljive na temperaturne razlike. Dobna granica za sudionike safarija gotovo da i ne postoji, pa je pogodan, kako za one u naponu snage željne adrenalina, tako i one željne relaksacije i stapanja sa prirodom.

Foto: Furaj.ba

Tokom izleta vidjet ćete mnogo  riba i ptica različitih vrsta, kao i lijepe sedrene vodopade stopljene u savršeni sklad rijeke i netaknute prirode koja je okružuje.

Uz asistenciju vodiča sa dugogodišnjim iskustvom, gosti vrlo brzo nauče  rukovati veslom, upravljati kanuom i ponašati se prilikom nailaska na zahtjevnije dijelove spusta. Poželite li se tokom spusta okupati ili skakati sa lijana, domaćini će se potruditi pronaći najbolje mjesto i učiniti sve da vam ovaj izlet ostane najljepša uspomena ljeta.

Trebižat
Trebižat

Foto: Furaj.ba

Savršena kombinacija opuštajuće prirode i uzbudljivih kaskada čini ovaj izlet savršenim i za razna druženja poput teambuildinga i ekskurzija, a za avanturiste tu su višednevne ture.

KANU SAFARI, UDRUGA TAJNA PRIRODE

Foto: Udruga Tajna prirode

Svaki kanu predviđen je za po dvije osobe, a od opreme dobivate vesla, nepromočive vreće i prsluke. Na izletu ćete se najbolje osjećati u šorcu ili kupaćem kostimu te sandalama ili sportskoj obući. Obavezno ponesite suhu odjeću za obući nakon spusta te vodu za piće, po želji sunčane naočale, kremu za sunčanje i fotoaparat.

U proširenoj ponudi moguće je organizirati dnevne i višednevne izlete,  jahanje, biciklizam, ribolov, kampiranje…

Trebižat
Trebižat

Foto: Furaj.ba

Kanu na rijeci Trebižat
Kanu na rijeci Trebižat

 

Foto: Furaj.ba

Novo u ponudi

Udruga Tajna prirode, osim navedenog, u mogućnosti je turistima organizirati i posjete slapovima u gornjem toku rijeke Trebižat – širom svijeta poznatim Kravicama, ali i Maloj Kravici, Koćuši i Čeveljušu u off-road vozilima po atraktivnim brdskim putevima duž toka same rijekeKontakt:
Udruga “Tajna prirode”

Tel.: +387 63 350 534 (Stanko)

e-mail: stanko.zlopasa@hotmail.com

www. canoe-safari.com

facebook pageKAKO DOĆI

Do Čapljine možete doći vlastitim automobilom, vozom ili autobusom. Ako idete automobilom, do starta ćete stići kada u Čapljini (magistralni put M17, 35 km južno od Mostara) skrenete desno, pređete most i idete ravno, prođete dva kružna toka i stignete na željezničku, odnosno autobusku stanicu. Odatle možete krenuti sami prateći putokaze, u smjeru Gabele do naselja Struge ili pozvati organizatore koji će za 5 minuta stići po vas.

Do Čapljine svaki dan iz Sarajeva saobraća voz. Više informacija OVDJE. Cijena povratne karte je 21,00 KM a za studente 18,50 KM.

 Željeznička stanica Sarajevo                                                     Telefon: +387 33 65 53 30

Kanu na rijeci Trebižat
Trebižat

 

 

BiH Bucket List Challenge

 

Izazov #92 – Upoznaj Trebižat na kanu avanturi

Napomena: Dozvoljeno je objaviti fotografiju na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete fotografiju kojom dokazujete da ste bili na kanu safariju na Trebižatu.

Glavni sponzor:

Sponzori projekta:

             

Medijski pokrovitelji: 

                        

       

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content