Kljukuša

BOSANSKA KUHINJA

Kljukuša mora biti tanka i hrskava, odlična je i sa puno bibera. Brzo se pravi i jako je ukusna.

Sastojci

3 – 4 kašike brašna

4 – 5 krompira

1 luk

1 prašak za pecivo

maslo ili puter

so

biber (po želji)

Priprema

Zagrijte rernu na 250C. Operite i ogulite krompir, krupno ih nahrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim dodajte 4-5 kašika brašna pomiješanog sa praškom za pecivo i sitno narezanim lukom, posolite i izmiješajte. Rasporedite smjesu u nauljenu tepsiju i pecite u rerni oko 30 minuta, dok ne porumeni

Prema želji, na kraju,  kljukušu možete preliti sa mješavinom jogurta, pavlake i sitno isjeckanog bijelog luka.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content