Kružna tura s Relax Toursom: Dubai i Oman

Obiđite Dubai, grad blještavila, i Oman, dragulj Bliskog Istoka, na kružnoj turi s Relax Toursom!

Termin putovanja:
10.02 – 17.02.2024.
8 dana – 7 noćenja
Prevoz: Avion –
direktan let iz Sarajeva – Fly Dubai

DUBAI – ABU DHABI – AL AIN – NIZWA – JABRIN – MUSCAT – NAKHL – SOHAR

Cijena aranžmana po osobi:                                            AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

Minimalno 20 prijavaCijena za prvih 5 prijava:Cijena za redovne rezervacije:
Inter City Jaddaf 3* ili sličan Al Diyar Hotel 3* ili sličan The Platinum Hotel 3* ili sličan2299 KM2399 KM

Aranžman uključuje:

 • Avioprevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo           
 • Aerodromske takse
 • Autobuski prevoz prema programu
 • 20 kg prtljaga kao i obrok u letu, ručni prtljag 7kg
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom    
 • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • Pratioc grupe iz Sarajeva
 • Lokalni vodič na engleskom jeziku
 • Ulaznice: Pijaca kamila, Jabreen dvorac, Nizwa tvrđava, Nakhl tvrđava
 • Troškove organizacije putovanja
 • Lokalne takse

Aranžman ne uključuje:

 • Viza za Oman 40 EUR
 • Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 3 USD po osobi, po danu
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Izlazna taksa iz UAE 10 USD
 • Doplatu za 1/1 sobu: hotel 3*= 600 KM
 • Fakultativne izlete i lične troškove putnika

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN/ SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai u 14:40 sati na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai je predviđeno  u 22:55 sati (sva navedena vremena su lokalna). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. DAN/ DUBAI – ABU DHABI 
3. DAN/ DUBAI –  AL AIN – NIZWA                                                                                *IZLET UKLJUČEN U CIJENU!

  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od   najmodernijih gradova na svijetu koji isprepliću prošlost, sadAšnjost i budućnost. Prva destinacija je Velika džamija šeika Zajeda, jedna od najvećih džamija na svijetu, prekrivena mramorom i s impresivnom islamskom dekoracijom. Nakon toga, slijedi posjeta Naselju nasljeđa koje pruža uvid u tradicionalne aktivnosti prije ere nafte. U popodnevnim satima, vožnja duž Korniša omogućuje prekrasan pogled na gradski horizont, dok se prolazi kroz čuveni otok Saadiyat s Louvre muzejom. Fotografisanje ispred Louvre Abu Dhabija čini jedinstveni kulturni doživljaj. Zatim slijedi putovanje na Yas Island, gdje se nalazi Formula 1 Yas krug, Warner Bros park i prvi Ferrari zabavni park na svijetu. Povratak u Dubai. Vrijeme slobodno za induvidualne aktivnosti. Noćenje.

Top of FormDoručak. Polazak prema Omanu. Vozimo se do Al Aina, koji se nalazi na planinama Hadžar u unutrašnjosti na granicama s Omanom, koji je poznat kao Garden City zbog svoje bujne vegetacije i bogate tradicije. To je jedan od najstarijih gradova u UAE te je rodno mjesto šeika Zayeda bin Sultana – prvog predsjednika UAE. Kulturna mjesta Al Aina su upisani na UNESCO-v spisak mjesta Svjetske baštine. Hiljadama godina oaza Al Aina bila je važna stanica za karavane na starim trgovinskim rutama kroz Arabiju. Posjetićemo pijacu kamila, najveću u UAE. Zatim posjetićemo i tvrđavu Jahili, jednu od najvećih tvrđava u Al Ainu i najbolji primjer islamske vojne arhitekture na lokalnom nivou. Zatim ćemo posjetiti Al Ain palaču, jedno od najvažnijih kulturnih mjesta u gradu Al Ain. Nastavljamo prema granicama. Nakon carinskih i imigracionih formalnosti, nastavljamo prema Nizwi. Noćenje u Nizwi.

4. DAN/  NIZWA –  BAHLI –  JABREEN – MUSCAT                                                        *IZLET UKLJUČEN U CIJENU!

Nakon doručka napuštamo hotel i krećemo u razgledavanje Nizwe jednog od najstarijih omanskih gradova koji je u 6. i 7. vijeku bio glavni grad Omana. Slijedi razgled  gradske tržnice u Nizwi. Raznovrsni prodavci nude svoje proizvode duž ulica souka. Ovdje možete pronaći ribu, meso, povrće, keramiku, nakit, ručne radove i suvenire koji se prodaju u autentičnim starim marketima na koje se malo mjesta može ponositi. Tvrđava Nizwa je najposjećeniji nacionalni spomenik Omana. Sagrađena 1668. godine, danas je glavni svjedok važnosti koju je grad Nizwa imao u prošlosti zbog strateškog položaja, obližnjih prirodnih bogatstava i dostupne vode. Tvrđava je arhitektonski dokaz o ekonomskim i vojnim dostignućima rane dinastije Yaruba iz sredine 17. vijeka. Nastavljamo prema Bahli kojom dominira impresivna tvrđava, a zauzima prvo mjesto na listi svjetske baštine UNESCO-a u Omanu (pauza za fotografisanje). Slijedi odlazak u Jabreen i posjet prekrasnom dvorcu izgrađenom u kasnom 17. vijeku, kojeg krase specifični stropovi ukrašeni slikama islamskih motiva, a s vrha dvorca se pruža očaravajući pogled na prirodne ljepote ovoga kraja. Zaustavljanje u Birkat Al Mauzu, tradicionalnoj seoskoj oazi, naselju starih napuštenih građevina koje pružaju osjećaj putovanja u prošlost. Nastavak vožnje prema Muscatu. Po dolasku smještaj u sobe i noćenje.

5. DAN/ MUSCAT
6. DAN/ MUSCAT – NAKHL – SOHAR – DUBAI                                                               *IZLET UKLJUČEN U CIJENU!

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u magični Muscat koji svojim posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da svjedoče skladu modernog i tradicionalnog kulturnog naslijeđa.  Započinjemo odlaskom do Sultan Qaboos Velike džamije, remek-dijelo arhitekture. Kao suvremeno mjesto štovanja, ona predstavlja duhovni simbol modernog Omana, odražavajući vrijednosti i težnje omanjskog naroda. Kao zgrada, održava savršenu ravnotežu između estetike, kulture i duboko ukorijenjene islamske tradicije. Zatim nastavljamo prema Muttrah pijace,  gdje možete osjetiti egzotične arome raznovrsnih začina, kafe i starih lijekova, sve to privlači mirise koji ispunjavaju zrak. Također ćete napraviti stanku za fotografiranje ispred veličanstvenog Al Alam dvorca (službene rezidencije Sultana Qaboosa – obilazak iz vana) i zaustaviti se za fotografiranje portugalskih tvrđava Mirani i Jalali. Zatim posjetite muzej Bait Al Zubair, koji ima izložbu o omanskoj historiji i kulturi, obuhvatajući sve tradicionalne vrijednosti tog područja. Zatim se vraćamo natrag u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Dan započinjemo odlaskom prema sjevernoj regiji Al Batinah u Omanu. Posjetit ćete impresivne tvrđave u Nakhl-u. Nakhl je tipično omansko selo koje se nalazi uz padine planina blizu obilnog izvora vode koji navodnjava prostrane plantaže palmi datula. Dok se približavate Nakhl-u, obratite pažnju na tvrđavu koja se nalazi na uzvišenju izvan grada. Porijeklo tvrđave je preislamsko, sa značajnim doprinosima dinastija Al Ya’ruba i Al Bu Sayed. Posjetićemo tvrđavu i termalne izvore s mineralima u Nakhl-u (Al Thowarah Hot Spring) i nastaviti do Sohara. Zaustavićemo se u gradu Sohar s prelijepom korzom, posjetiti predivnu džamiju, a zatim ćemo nastaviti do granice između Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon imigracionih i carinskih formalnosti, preći ćemo područje Hatta u UAE i krenuti prema Dubaiju. Čudesna metropola, u kojoj se tako skladno isprepliću moderna čuda sa tradicijom i pustinjom, najomiljenija je turistička destinacija Srednjeg istoka. Dolazak na kraju dana u vaš hotel u Dubaiju, prijava i noćenje u Dubaiju.

7. DAN/ DUBAI        

Doručak, nakon doručka predlažemo fakultativni  poludnevni  obilazak Dubaija koji pruža priliku za otkrivanje ovog spektakularnog grada koji se razvio iz malog ribarskog naselja na obali Dubai Creeka. Posjetitelji će istražiti historijski distrikt Bastakiya, koristiti lokalne vodene taksije za prijelaz preko Dubaia Creeka, posjetiti Bazar začina i Zlatni bazar u Deiri, te se zaustaviti kod Burj Al Arab hotela i Velike džamije u Jumeirahu. Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN/ DUBAI – SARAJEVO    

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 10:15 sati na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:40 sati po lokalnom vremenu (sva navedena vremena su lokalna).     

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content