Michelin kuhari dolaze u hotel Termag

Hotel Termag je domaćin kulinarskim majstorima iz najpoznatijih francuskih restorana, koji su zbog svoje izvrsnosti osvojili prestižne Michelin zvjezdice.

Danas je u Hotelu Termag na planinskoj ljepotici Jahorini, na konferenciji za novinare, najavljeno održavanje historijskog događaja za gastronomiju u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o događaju pod nazivom “Francuska kuhinja sa zvjezdicama,”  zakazan za 20. oktobar ove godine u  planinskom ambijentu Hotela Termag i bit će jedinstvena prilika za bh. ljubitelje gastronomije da uživaju u vrhunskim jelima i  nauče male tajne velikih majstora.  Termag će biti domaćin najpoznatijih svjetskih kuhara koji su zahvaljujući vrhunskim sposobnostima, svojim restoranima osigurali  Michelin zvjezdice.

Do sad neviđenu kombinaciju jela francuske i lokalne  kuhinje, uparenih sa vinima vinarije Vukoje, kroz poseban menu od  7 slijedova, predstaviće Michelin šefovi Michel Husser i Joel Philipps u saradnji sa šefom kuhinje Termag hotela, Danilo Koroman.

Cilj manifestacije je uskladiti lokalne specijalitete s visokim Michelin standardima i s vremenom se potruditi osvojiti Michelin zvjezdicu. Sva jela koja budu predstavljena na ovoj posebnoj večeri postat će neizostavan dio gastronomske ponude hotela Termag.

Također, planirano  je razvijati Jahorinu kao gastronomsku regiju te pružiti zaštitu određenim tradicionalnim receptima. 

Organizatori su organizacija “Ja volim Francusku” te “Međunarodna unija regije Alzas” kao izvorni osnivači ovog projekta pokrenutog u maju prošle godine.

Novinari su imali ekskluzivnu priliku probati dva jela koja će biti na meniju 20. Oktobra I izrazili su žal za sve one koji neće biti u prilici uživati u vrhunskoj kuhinji jer je broj mjesta ograničen.

Ako želite biti dio ovog ekskluzivnog događaja, požurite zvati hotel Termag jer su mjesta ograničena.

www.termaghotel.com   info@termaghotel.com

Gastronomski MICHELIN vodič jedan je od najpopularnijih u svijetu i najcjenjeniji je način rangiranja restorana i kuhinje visoke kvalitete. Prilikom ocjenjivanja u obzir se uzima kvalitet proizvoda, vještine kuhanja i originalnost kuhinje. MICHELIN zvjezdice dobivaju restorani sa najboljom kuhinjom. Michelinovi inspektori ocjenjuju restorane tako što ih posjećuju u tajnosti prateći sve što se dešava ocenjujući kvalitet proizvoda i kreativnost kuhinje, ali i cijenu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content