Mostar, Trebinje i manastir Tvrdoš dobili vrijedne nagrade u Španiji

Na petom izdanju nagrade ‘Iter Vitis 2022’ u Santiago de Compostela u Španiji, tri nagrade su otišle u Bosnu i Hercegovinu, najnoviju članicu Kulturne rute Vijeća Europe Iter Vitis.

Foto: Samir Zahirović

 

Nagrade su dobili: Grad Mostar za najbolji vinski grad, Grad Trebinje za najbolju održivu destinaciju i manastir Tvrdoš za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-historijsko naslijeđe i vino. U ime Grada Mostara nagradu je primio Viktor Rezić.

Vinska cesta Hercegovine je prva ruta na zapadnom Balkanu koja je primljena u “Iter Vitis”, a razvoj i promociju ovog projekta u partnerskom odnosu podržavaju USAID Turizam projekt i Vanjskotrgovinska komora BiH.

Ove godine nagrade su dodjeljivane u 13 kategorija, uz zajedničku nagradu s Putom Feničana, a nazočili su predstavnici deset od 25 zemalja članica: Azerbejdžan, BiH, Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija, Moldavija, Portugal, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kriteriji za dobivanje nagrada ‘Iter Vitis’ su najbolje prakse u oblasti vinskog turizma, kao i inicijative koje štite i promoviraju tradiciju vinove loze i vina i krajolika koji je s njima povezan, inovacije i poštovanje ekološke održivosti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content